Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓ.Πατούλης- Νίκαιας:Έργα 1.648.000 ευρώ που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Γ.Πατούλης- Νίκαιας:Έργα 1.648.000 ευρώ που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Τη Νίκαια χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό παράδειγμα εποικοδομητικής συνεργασίας Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με σημαντικά οφέλη από τα έργα «με κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο», ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, τον δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη και συνεργάτες του. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία των έργων ύψους 1.648.000 ευρώ τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πλάτωνα» προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ, την ανάπλαση τμήματος του καταργημένου νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας και παρακείμενου αλσυλλίου συνολικού προϋπολογισμού 848 χιλιάδων ευρώ. 

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενεργειακή και αστική αναβάθμιση της περιοχής όσο και για την ανάπτυξη χωρών αναψυχής και άθλησης. νΑναφερόμενος στον αθλητικό πόλο που έχει δημιουργηθεί στο νότιο τμήμα του παλαιού κοιμητηρίου, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η ανάπλαση και του υπολοίπου ελεύθερου χώρου που έχει δημιουργηθεί, με μελέτη της Περιφέρειας. Με αφορμή την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο κολυμβητήριο και στο συγκρότημα του Πλάτωνα, σημείωσε ότι η «αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας συμβάλει σημαντικά, τόσο στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλους τομείς που ενισχύουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων παιδιών και των αθλούμενων. Συνεχίζουμε για καλύτερες και «έξυπνες» πόλεις». 

Η αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου με αφορμή την ενεργειακή κρίση χαρακτήρισε σημειολογικό το έργο που δημιουργήθηκε στο κολυμβητήριο του Πλάτωνα το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά κάθε μέρα επισημαίνοντας ότι «η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου με φωτοβολταϊκά, συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το συγκεκριμένο παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι ανάγκη να υλοποιηθούν και άλλα αντίστοιχα έργα σε δημόσια κτίρια και κολυμβητήρια». 

Ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στα οφέλη από την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου είπε ότι με την «ενεργειακή κρίση εκεί που πληρώναμε το χρόνο για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου σε αέριο 100.000 ευρώ, μόνο τους δύο πρώτους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022 αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 46.000 ευρώ. Επίσης, στα έργα που ολοκληρώνουμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας είναι και η παρέμβαση στο Νότιο τμήμα του νεκροταφείου, όπου εκεί διαμορφώσαμε ένα γήπεδο μπάσκετ, το οποίο κάνει χρήση και το 19ο Δημοτικό σχολείο, ένα γήπεδο τένις, παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο, όργανα γυμναστικής, παρέμβαση σε ένα πάρκο σκύλων και όλα αυτά με τη συνδρομή της Περιφέρειας. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι η Περιφέρεια έχει δώσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια στα αθλητικά έργα του Δήμου και επιπλέον έχει αναβαθμίσει σχεδόν το σύνολο των αθλητικών μας εγκαταστάσεων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ