Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Γιουρούκος (GSL): Να επεκτείνουμε την τρέχουσα κάλυψη ναύλωσης ύψους 1,97 δισ....

Γ. Γιουρούκος (GSL): Να επεκτείνουμε την τρέχουσα κάλυψη ναύλωσης ύψους 1,97 δισ. δολαρίων

Έσοδα ύψους 321,4 εκατ. δολαρίων γνωστοποίησε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Global Ship Lease, συμφερόντων Γιώργου Γιουρούκου, αυξημένα κατά 4,3% από τα 308,1 εκατ. δολάρια του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.

Αναφορικά με το β΄τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή κατέγραψε έσοδα ύψους 162,1 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα για τους κοινούς μετόχους ανήλθαν σε 75,4 εκατ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 41,2% επί των καθαρών εσόδων ύψους 53,4 εκατ. δολαρίων για την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το καθαρό εισόδημα για την ίδια περίοδο ήταν 74 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 11,8% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα 66,2 εκατ. δολαρίων για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, το καθαρό εισόδημα που ήταν διαθέσιμο στους κοινούς μετόχους ήταν 147,6 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 21,8% επί των καθαρών εσόδων 121,2 εκατ. δολαρίων για την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Global Ship Lease Γιώργο Γιουρούκο, “το δεύτερο τρίμηνο, η GSL συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή κάλυψη των συμβολαίων σε ελκυστικές τιμές. Τα μεσαίου και μικρότερα πλοία, όπως αυτά που απαρτίζουν τον στόλο της GSL, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των παγκόσμιων δικτύων των εταιρειών τακτικών γραμμών και παραμένουμε σε συζητήσεις για πρόσθετες ευκαιρίες να επεκτείνουμε την τρέχουσα κάλυψη ναύλωσης ύψους 1,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με περιορισμένο μόνο αριθμό ανοιχτών ημερών έως το τέλος του 2024. 

Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πειθαρχημένη και απρόσκοπτη προσέγγιση των εξαγορών που ωφέλησε την GSL, εστιάζοντας σε μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο ισχυρός ισολογισμός μας και οι συνεχείς ταμειακές ροές μας παρέχουν μια ισχυρή πλατφόρμα από την οποία μπορούμε να επιδιώξουμε επιλεκτικά ευκαιρίες ανάπτυξης που αυξάνουν την αξία της εταιρείας, ενώ υποστηρίζουν επίσης το ελκυστικό μας μέρισμα και το ενεργό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ