Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓ. Γεράρδος: Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την Πλαίσιο

Γ. Γεράρδος: Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την Πλαίσιο

Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στα logistics και σ’ όλη την αλυσίδα λειτουργίας της εταιρείας, με στόχο την αρτιότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των παραγγελιών με focus στον τομέα του last mile, δηλαδή την αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της εταιρείας Πλαίσιο Computers Γιώργος Γεράρδος.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη βράβευσή του ως «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» και «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2021 από την EY Ελλάδος. Όπως τόνισε ο κ. Γεράρδος, ένα μέρος των επενδύσεων θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ιδιόκτητου στόλου των 90 οχημάτων με μικρά και πιο ευέλικτα βαν, ενώ επισήμανε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω στη σχέση της με τους πελάτες της, παρέχοντας χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις.

«Πρέπει σαν σύγχρονοι λιανέμποροι να μην είμαστε απλά box movers, αλλά να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, είτε αυτό αφορά το after sale είτε τη χρηματοδότηση, τον πελάτη μας», επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχουμε μεγάλο ταμείο και αυτάρκεια και μπορούμε να υποστηρίξουμε μια τέτοια υπηρεσία.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά νέου ακινήτου δίπλα από τις εγκαταστάσεις που έχει στη Μαγούλα Αττικής, εκεί που θα επεκτείνει τους χώρους logistics με νέες επενδύσεις. Αγοράστηκε από την εταιρεία Ακρίτας αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 16.402,82 τ.μ., στο οποίο ήδη βρίσκεται ισόγειο κτίριο αποθήκευσης και διανομής (logistics) επιφάνειας 6.313,30 τ.μ., έναντι 2,85 εκατ. ευρώ. Ο λόγος της επένδυσης είναι το «μποτιλιάρισμα που παρατηρείται στις περιόδους αιχμής στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Πλαίσιο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ιδρυτής και πρόεδρος Γεώργιος Γεράρδος.

Μετά την εξαγορά της έκτασης της Ακρίτας, η Πλαίσιο έφτασε να έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40.000 τ.μ. σε εκτάσεις 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50.000 τ.μ. σε εκτάσεις 100 στρεμμάτων.

Η εταιρεία Πλαίσιο πέτυχε το 2021 τα ιστορικά καλύτερα αποτελέσματά της, καθώς η πανδημία ευνόησε τις εργασίες της φέρνοντας τα είδη πληροφορικής στο προσκήνιο λόγω τηλεεργασίας και τηλεεκπαίδευσης, κάτι που ασφαλώς ωφέλησε όλες τις επιχειρήσεις – σε Ελλάδα και εξωτερικό – που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Όπως τόνισε χθες ο κ. Γεράρδος στη συνέντευξη τύπου για τη βράβευσή του, ο όμιλος είχε κάνει μεγάλη επένδυση 30 εκατ. ευρώ από το 2008 στη Μαγούλα με μεγάλο logistics center 22.500 τ.μ., το οποίο έχει αυτοματοποιήσει όλη την αλυσίδα λειτουργίας και διανομής, διευκολύνοντας τα μέγιστα μέσα στην πανδημία την εταιρεία.

Οι ανάγκες λόγω της κατακόρυφης ανόδου των ηλεκτρονικών πωλήσεων εκτοξεύτηκαν, ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία έχει «παγώσει» κάθε σκέψη για περαιτέρω άνοιγμα φυσικών καταστημάτων, έως ότου φανεί που θα «κάτσει» η αγορά στη μετά πανδημία εποχή.

Όπως έχει σημειώσει και προ μηνών ο κ. Γεράρδος, «στο κομμάτι του e-commerce η Πλαίσιο Computers επενδύει από το 1999. Στο call center με προηγμένα συστήματα φτάσαμε από τους 160 εργαζόμενους στους 360, με πολλούς εξ αυτών να εργάζονται από το σπίτι. Μέσα στην πανδημία η εταιρεία έλκυσε 350.000 νέους πελάτες στο Πλαίσιο, ανθρώπους που δεν είχαν ξαναψωνίσει από κατάστημά της. Έτσι, σε μια πτωτική αγορά κατάφερε να κερδίσει μερίδια σε όλους τους τομείς. Και στα desktop όπου έχει μερίδιο που ξεπερνά το 40%-45%, αλλά και στα laptops, tablets, web cameras κ.λπ.

Το επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν, ότι ενισχύθηκε η αξιοπιστία του brand της εταιρείας, καθώς τήρησε τους χρόνους παράδοσης και εξυπηρέτησε τις ανάγκες των πελατών, παραδίδοντας πολύ γρήγορα σε σχέση με τις συνθήκες της αγοράς, στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ