Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒρετανία:Η Nestlé κλείνει το εργοστάσιό της στο Φόουντον της Αγγλίας

Βρετανία:Η Nestlé κλείνει το εργοστάσιό της στο Φόουντον της Αγγλίας

Ο ελβετικός κολοσσός Nestlé ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι τα τέλη του 2023 θα κλείσει ένα εργοστάσιό του στην Αγγλία και ένα μέρος της παραγωγής του θα μεταφερθεί στην Ευρώπη, ενώ θα καταργηθούν 573 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη μονάδα του Φόουντον, στο Νιούκασλ, στη βορειοανατολική Αγγλία. Το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί από το 1958 και παρασκευάζει κυρίως τα ζελεδάκια με άρωμα φρούτων Fruit Pastilles.

Παράλληλα ωστόσο, η εταιρεία θα επενδύσει 29,4 εκατομμύρια στα εργοστάσιά της στο Γιορκ και το Χάλιφαξ, επίσης στη βόρεια Αγγλία. Ο στόχος της είναι να γίνει πιο αποτελεσματική και να επικεντρώσεις τις δυνάμεις της στις κυριότερες μάρκες ζαχαρωδών προϊόντων που παράγει.

Το εργοστάσιο του Φόουντον παράγει προϊόντα μικρότερης καταναλωτικής εμβέλειας, για τα οποία όμως απαιτούνται περίπλοκες τεχνικές παραγωγής, σύμφωνα με τη Nestle, η οποία απασχολεί συνολικά 8.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα εργοστάσιο του Γιορκ παράγει τις γκοφρέτες Kit Kats, ένα προϊόν που κυκλοφορεί από το 1935. Εκείνο του Χάλιφαξ θα αναλάβει ένα μέρος της παραγωγής του Φοουντον.

Τα συνδικάτα GMB και Unite σε κοινή ανακοίνωσή τους προειδοποίησαν ότι απειλούνται 475 θέσεις εργασίας στο Φόουντον και άλλες 98 στο Γιορκ λόγω της αναδιοργάνωσης αυτής. Ο Ρος Μέρντοκ, συνδικαλιστικό στέλεχος του GMB, έκανε λόγο για «απληστία» του ομίλου. «Η Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τροφίμων στον κόσμο, με αστρονομικά έσοδα. Θα μπορούσε να μεταχειρίζεται καλά τους εργαζομένους της. Αντί για αυτό, αφήνει τα εργοστάσια να κινδυνεύουν, μεταφέροντας αλλού την παραγωγή και καταργώντας 600 θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών της ελβετικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, φτάνοντας τα 21,1 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ