Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΒοήθεια από την ΕΕ για τη λειτουργία των αεροδρομίων ζήτησαν οι Ταλιμπάν

Βοήθεια από την ΕΕ για τη λειτουργία των αεροδρομίων ζήτησαν οι Ταλιμπάν

Τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία των αφγανικών αεροδρομίων ζήτησαν οι Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο στη Ντόχα, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν για ακόμη φορά ότι θα επιτρέψουν την αποχώρηση από τη χώρα όσων των επιθυμούν, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΕ.

«Η αφγανική αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να εγγυηθεί και να διευκολύνει τη διέλευση με κάθε ασφάλεια των αλλοδαπών και των Αφγανών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

«Προς τον σκοπό αυτό, τα δύο μέρη υπογράμμισαν την θεμελιώδη σημασία που έχει να διατηρηθούν τα αφγανικά αεροδρόμια ανοικτά και η αφγανική αντιπροσωπεία ζήτησε βοήθεια για τη διατήρηση των αεροδρομίων σε λειτουργία», πρόσθεσε η ευρωπαϊκή διπλωματία.

Οι Ταλιμπάν δεσμεύθηκαν εκ νέου να τηρήσουν την υπεσχημένη «γενική αμνηστία» για τους Αφγανούς που εργάστηκαν εναντίον τους τις δύο δεκαετίες δυτικής επικυριαρχίας στη χώρα της Ασίας, ως την αποχώρηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους τον Αύγουστο, σύμφωνα με το έγγραφο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ