Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΒ. Μαρινάκης: Δημιουργεί την Capital New Energy Carriers L.P. και αγοράζει 11...

Β. Μαρινάκης: Δημιουργεί την Capital New Energy Carriers L.P. και αγοράζει 11 πλοία LNG

Συμφωνία για εξαγορά 11 LNG carriers με την Capital Maritime και την Capital GP έναντι 3,13 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Capital Product Partners, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Capital Product Partners L.P., με την υποστήριξη του βασικού μετόχου, της Capital Maritime, έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. δολαρίων μέσα από Προσφορά Δικαιωμάτων διαθέσιμη σε όλους τους Κατόχους Μεριδίων.

Η Συμφωνία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Προσφοράς Δικαιωμάτων, με Έναρξη στις 27 Νοεμβρίου 2023 και Κλείσιμο στις 13 Δεκεμβρίου 2023, με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης του τιμήματος αγοράς των πλοίων. Όλοι οι κάτοχοι Κοινών Μονάδων με ημερομηνία καταγραφής (record date) την 24η Νοέμβριου 2023, θα λάβουν ένα μη μεταβιβάσιμο δικαίωμα συνδρομής για να αγοράσουν μία Κοινή Μονάδα, σε τιμή συνδρομής 14,25 $ – 14,50$ ανά ολόκληρη μονάδα. Η Capital Maritime έχει δεσμευθεί να αγοράσει όλες τις μερίδες που δεν έχουν ασκηθεί μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς στην ίδια τιμή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ομπρέλα, η Εταιρία ανακοινώνει τη μετονομασία της σε «Capital New Energy Carriers L.P.», αντανακλώντας τη στρατηγική δέσμευσή της στην ενεργειακή μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, με την οριστικοποίηση της Συμφωνίας, θα διερευνήσει το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα συγκεκριμένα πλοία, χωρητικότητας 174,000 κυβικών μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν σε επιφανείς ναυλωτές όπως η Qatar Energy Trading LLC, η Tokyo LNG Tanker Co. Ltd., η LNG Marine Transport Limited.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συγκεκριμένη συναλλαγή, η οποία θα οδηγήσει την Capital Product Partners σε ένα νέο κεφάλαιο ως εισηγμένη εταιρία. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των 11 LNG, αναμένουμε ότι η CPLP θα μετασχηματιστεί σε μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες στις ΗΠΑ», ανέφερε ο CEO της Capital Product Partners, Jerry Kalogiratos.

«Έχουμε δεσμευτεί να αλλάξουμε το όνομα σε Capital New Energy Carriers και να διαθέσουμε σταδιακά τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ, κάτι που αντανακλά το νέο επιχειρηματικό μας επίκεντρο στο LNG και τη μεταφορά ενέργειας. Είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τα ισχυρά θεμελιώδη της βιομηχανίας LNG με έξι παραδόσεις πλοίων μεταξύ 2026-2027», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ