Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα

Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται αυτή η εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας, όσον αφορά στις επιπτώσεις στο σύστημα υγείας όσο και για τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν.

Σήμερα το πρωί θα γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στην πρόσκλησή του να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Εθνικό Σύστημα Yγείας. Πάντως, το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν είναι μικρό.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι επαφές που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους προέδρους των ιατρικών συλλογών, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι λίστες και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Open. Όπως διευκρίνισε από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επιστράτευσης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών» συμπλήρωσε.

Ωστόσο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 15ημέρου στο τραπέζι θα τεθούν στην συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που θα γίνει αύριο Τρίτη ή μεθαύριο Τετάρτη νέα διορθωτικά μέτρα για την ανάσχεση της πίεσης στο σύστημα υγείας.
Όπως ενθάρρυνση της τηλεργασίας, περαιτέρω περιορισμοί για ανεμβολίαστους και αύξηση του αριθμού των rapid test, σύσταση σε υπερήλικες για αποφυγή συναναστροφών, είσοδος με τεστ στα σούπερ μάρκετ, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο.
Επίσης, η χρήση της μάσκας μάλιστα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αλλά κυρίως η επιβίβαση με διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας σε μαζικούς χώρους διέλευσης των πολιτών καθώς και το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών πολίτες
Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ