Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑποκλεισμός Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλεισμός Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Με 138 ψήφους υπέρ, από τις 151 συνολικά, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της πρότασης να αποκλειστεί από τις προεδρικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το μέλος της ΚΕ και τέως οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Λίγο αργότερα, οι Γιάννης Μουζάλας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότειναν τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του έκπτωτου προέδρου του κόμματος. Στον αντίποδα, παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ η βουλευτής Γιώτα Πούλου που στήριζε Κασσελάκη. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής άργησε να ξεκινήσει καθώς δεν υπήρχε απαρτία

«Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό», είπε, μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας πως «το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο».

Θ. Τζάκρη: “Αυτό που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής κατά της έγκυρης υποψηφιότητας Κασσελάκη”

Για « μια νέα πρόταση μομφής » κατά της “έγκυρης” υποψηφιότητας Κασσελάκη, έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όργανο συνεδριάζει « χωρίς απαρτία », αφού δεν δέχονται « λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου.

« Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη », σημείωσε.

Επίσης, τόνισε πως η λεγόμενη « πλειοψηφία » διαδίδει ότι θα θέσει θέμα « καθαίρεσής » της από την Γραμματεία της ΚΟ, επειδή « στηρίζει τον Κασσελάκη ». Και διερωτήθηκε αν « μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου ».

« Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας.

‘Αρα για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι μελών της ΚΕ. Ούτε μια ψήφος λιγότερη », υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι « ήρθε πια η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών ». « Κι από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος », κατέληξε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ