Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑπογραφή 2021: Τι ισχύει για όσους δεν απογράφησαν

Απογραφή 2021: Τι ισχύει για όσους δεν απογράφησαν

Στην εξέλιξη της διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Θάνος Θανόπουλος, διευκρινίζοντας πως όσοι δεν έχουν προβεί σε ηλεκτρονική αυτό-απογραφή, θα απογραφούν μέσω απογραφέα υπαλλήλου, δια ζώσης ή μέσω τηλεφώνου, με ραντεβού που θα οριστεί, μετά από τηλεφώνημα που θα γίνει στους πολίτες από τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ.

«Όσοι θέλουν να απογραφούν και έχουν κωδικούς στα χέρια τους, μπορούν ακόμη να απογραφούν, είναι ανοιχτή για αυτούς η πλατφόρμα για την αυτό-απογραφή. Ξέρουμε που έχουμε δώσει κωδικούς και παρακολουθούμε την ροή των κωδικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί τους για να γίνει μέσω απογραφέα η διαδικασία, εάν δεν υπάρξει αυτό-απογραφή», είπε ο κ. Θανόπουλος.

Μάλιστα σημείωσε πως η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής απογραφής παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν διορθώσεις, αλλά και πως παραμένει ενεργή για όλους όσοι έχουν στα χέρια τους κωδικούς από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την αυτό-απογραφή. 

«Οι στρατεύσιμοι θα απογραφούν με φυσική παρουσία στον τόπο που υπηρετούν, ενώ όσοι μετανάστες είναι μόνιμοι κάτοικοι θα απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους», σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών.

Τέλος, σε ότι αφορά την συμμετοχή των πολιτών, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας πως «ξεκίνησε ως απογραφή υβριδικής μορφής, ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία και εξελίσσεται ως μια απογραφή κατ΄ εξοχήν ηλεκτρονική. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της ηλεκτρονικής απογραφής».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ