Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑναγεννημένος ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς

Αναγεννημένος ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς

Διαπίστωση πρώτη, η προφανής : Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα σε έδρα αντιπάλου, μετά από 18 αγώνες συνολικά στη Λίγκα και 8 μακριά από τη Λεωφόρο.

Γιατί το πρώτο «διπλό», όπως σωστά καταχωρήθηκε ως τέτοιο, πρέπει να θυμόμαστε πως δεν ήταν στο «σπίτι» αντίπαλης ομάδας, αλλά κόντρα στη Λαμία, στο Πανθεσσαλικό γήπεδο του Βόλου.

Επομένως η… κανονική, η ατόφια εκτός έδρας νίκη, είναι η τωρινή.

Διαπίστωση δεύτερη : Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το γήπεδο της Νεάπολης χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Χωρίς να είναι δημιουργικός, ούτε με ευκαιρίες. Παρ όλα αυτά ανταποκρίθηκε στον τομέα της δύναμης. Στοιχείο όχι συνηθισμένο, για τους πράσινους έως τώρα.

Διαπίστωση τρίτη : Ο Αϊτόρ είναι πλέον παίκτης διαφορετικός. Αναγεννημένος. Αποτέλεσμα το οποίο πιστώνεται στον Γιοβάνοβιτς και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, για την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Καταρχάς γιατί προστέθηκε ένας ακόμη, στους χρήσιμους για την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού. Κατά δεύτερον επειδή η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη δύναμη στα άκρα, γεγονός που κάνει τον Παναθηναϊκό λιγότερο προβλέψιμο, όταν αναπτύσσεται απέναντι στις μικρότερες ομάδες, που βασίζονται στην άμυνα.

Διαπίστωση τέταρτη και ίσως η πιο σημαντική από όλες :  Ο Βιγιαφάνιες έχει αλλάξει το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι μάλλον ο καλύτερος «Βίγια» από την ημέρα που φόρεσε την πράσινη φανέλα και συμπεριφέρεται απολύτως επαγγελματικά, μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, τον τραυματισμό και το πειθαρχικό παράπτωμα.

Αυτός έχει σηκώσει την ομάδα, αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του.

Διαπίστωση τελευταία, που στην πραγματικότητα είναι πρώτη: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει ανεβάσει τους περισσότερους παίκτες.

Βιγιαφάνες-Αϊτόρ, που με τη δική τους συνεργασία υπέγραψαν την εκτός έδρας νίκη, θεωρούνταν τελειωμένοι.

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός είναι σε πολλά πράγματα καλύτερος εφέτος και ικανός για πρώτη φορά μετά από χρόνια να διαχειριστεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τον εαυτό του…

Εάν καταφέρει να βρει σταθερότητα, θα μπορεί να διεκδικήσει τα πιο υψηλά σκαλιά της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, μετά από χρόνια, έχει γίνει ξανά σύνολο με συγκεκριμένους στόχους. Θέλει να κατακτήσει το κύπελλο και να καταφέρει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το πιο σημαντικό δε είναι πως με την απόδοση σε κάθε ματς, δείχνει πως έχει δικαίωμα να περιμένει, πως θα τα καταφέρει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ