Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλ. Πατέλης: Τα πέντε έργα που θα μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αλ. Πατέλης: Τα πέντε έργα που θα μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πέντε διαφορετικά παραδείγματα από επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στους τέσσερις πυλώνες του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης παρουσίασε ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ειδικότερα ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε:

-Στον πράσινο πυλώνα, όπου υπάρχει πλάνο αναδάσωσης και προβλέπει ένα 6ετες πλάνο δενδροφύτευσης, με πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα και 30 εκατομμύρια δέντρα.

-Σε μία εβδομάδα θα υπάρξει δημοπράτηση των αδειών για 5G. Στόχος είναι οι επενδύσεις σε δομές 5G για την ανάπτυξη που θα παρέχουν κάλυψη σε όλη την Ελλάδα και είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους της ΕΕ.

-Για την οικονομική συνοχή και τις θέσεις εργασίας υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης που θα είναι προσβάσιμα σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Ο κ. Πατέλης επέλεξε να αναφερθεί σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατάρτισης που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

-Ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Προβλέπεται η αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών με νέες που θα είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ και θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες κόβουν οι επιχειρήσεις.

-Αναβάθμιση υποδομών για την προσέλκυση των τουριστών και σε μεγαλύτερης ηλικίας και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος μέσω της αναβάθμισης όλων αυτών των υποδομών θα μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση όχι μόνο σε ανθρώπους με αναπηρία αλλά σε όλους τους επισκέπτες και αναβάθμιση του πολιτιστικών μας δομών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ