Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑλ. Εξάρχου: Break even το 2023 η Intrakat

Αλ. Εξάρχου: Break even το 2023 η Intrakat

Την εκτίμησή του ότι ο κλάδος κατασκευών της Intrakat θα πετύχει break even, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2022 στους αναλυτές.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η θετική εικόνα φάνηκε από το β΄εξάμηνο του 2022 και αποδίδεται στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η νέα διοίκηση τους τελευταίους μήνες, η οποία σε συνδυασμό και με τα νέα έργα, που έχουν αναληφθεί με μικρές εκπτώσεις γεννούν «μια μικρή αισιοδοξία και για θετικό αποτέλεσμα». 

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου η νέα διοίκηση εστιάζει σε πέντε βασικούς άξονες: Yποδομές, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και Real Estate προχωρώντας μάλιστα τις επόμενες μέρες στη σύναψη ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ (100 ΜW). Σήμερα το συνολικό χαρτοφυλάκιο στις κατασκευές είναι 1,3 δισ και ενισχύεται από τα μεγάλα έργα τα οποία έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οποίων το έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτας – Πύργος, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ καθώς και το Marina Τower στο Ελληνικό. Στις ΑΠΕ στο συνολικό χαρτοφυλάκιο διαμορφώνεται σε 1,8 GW.

Αναφερόμενος στην σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ, την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επεσήμανε πως ο λόγος ήταν η ενίσχυση της Intrakat σε επίπεδο τεχνικής επάρκειας, εξοπλισμού και δυναμικού, ώστε να ανταποκριθεί στο μεγάλο ανεκτέλεστο, το οποίο θα φτάνει τα 4 δισ. ευρώ αθροιστικά. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της Ακτωρ, ο κ. Εξάρχου είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ