don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Ακριβές διοικήσεις, όλοι με τον Βαγγέλη, η ακούραστη βάρδια της Κοτζιά και η επιλογή της Μαρίας

*Πλούσια η θεματολογία, χθες, για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό μας ΥπέρΤαμείο. Σε περίοπτη θέση τα καθαρά κέρδη 56,8 εκατ. για την χρήση του 2020, μειωμένα-ωστόσο- σε σχέση με τα 191,7 εκατ. του 2019. Το καταλαβαίνω, Covid-19 είχαμε, αποκρατικοποιήσεις δεν έγιναν, κυρίως από μερίσματα συμμετοχών τα έσοδα. Όμως ανατρέχω (hcap.gr) στα αποτελέσματα 3μηνου (01.01.2021-31.03.2021) και βλέπω το “κόστος μισθοδοσίας και διοίκηση” στα 1.052.142 από 898.979 ευρώ. Κατά 153.163 ευρώ περισσότερα. Συνεχίζω, στα “χρηματοοικονομικά έσοδα” στα 210.258 μειωμένα από τα 425.357 ευρώ. Αλλά και στο σύνολο υποχρεώσεων, στα 2.039.367 με τα 1.335.654 βραχυπρόθεσμες. Θα συνιστούσα στον (νέο από τις αρχές του 2021) διευθύνοντα σύμβουλο, Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη να (ξανά)ρίξει μία ματιά στις “αμοιβές τρίτων” ειδικότερα των έκτακτων συμβούλων (της προκατόχου του, Ράνιας Αικατερινάρη).

*Δευτέρα 18-Τετάρτη 20 Οκτωβρίου οι εγγραφές για το ΚΟΔ της Capital Product Partners. Προεξοφλημένη η υπέρ κάλυψη της έκδοσης, για 150 εκατ. η όλη διαδικασία και αναζητώντας τα funds, που έχουν θέσεις στο μ.κ της εισηγμένης στο NYSE (CPLP) βλέπω: Capital Maritime & Trading Corp με 18,40%, Donald Smith & Co με 4,45%, Cushing Asset Management με 3,65%, Aristotle Capital Boston με 2,31%, Morgan Stanley (Strategic Investments) με 1,71%, Sallient Advisors με 1,53%, Goldman Sachs με 1,48%, JP Morgan με 1,43%, First Trust Advisors με 1,24% και με 1,02% πάλι η Morgan Stanley Smith Barney (Investment Management).

*Ήταν να μην μας ερωτευτούν οι ξένοι. Για σφοδρά αισθήματα μιλάμε, μέχρι και το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο bullish και από τον Χρήστο Σταϊκούρα. Πολύ “καρότο” τελευταία, από τα ξένα σπίτια, και μας λείπει το “μαστίγιο” και οι μέρες του Dominique Strauss-Kahn.

*Υπέρ δραστήριος ο Γιάννης Γρύλος. Εκτός από την επίγεια εξυπηρέτηση (Swissport Hellas), την αεροπορική (SKY Express), τη συμμετοχή στο hoteling (Hotel Bain) μαθαίνω, πως είναι κοντά και με εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Όχι με την Autohellas/HERTZ, σίγουρα. Με τον Ναπολιτάνο, δεν γνωρίζω εάν υπήρξε και νέα επικοινωνία.

*Νυχθημερόν εργάζονται στην πλατεία Κοτζιά. Ο λόγος, φυσικά, για τα κεντρικά της Εθνικής, ειδικότερα για το αρμόδιο τμήμα αναδοχών. Βλέπετε η Εθνική είναι ο μόνος από τους εγχώριους συστημικούς παίκτες, που συμμετέχει στην ομάδα των συντονιστών έκδοσης της αμκ της ΔΕΗ. Στα 750 εκατ. ο πήχης, πάνω από 1 δισ. προβλέπεται να αντληθούν άνετα (λόγω της τεράστιας ζήτησης, που υπάρχει) και ένα σιγουράκι τόχει ο Βασίλης Καραμούζης και το team του. Πιένες για τον Γενικό Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου.

*Στην αγορά θεωρούν, πως από την στιγμή που ο φάκελος για το καζίνο στο Ελληνικό θα πάρει το ΟΚ από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Hard Rock θα εξασφαλίσει το ένα SPV (που έχει το 51% της Athens IRC (ex Inspire Athens).          

*Η Μαρία Αγγελικούση, έξι μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της, ούσα στο τιμόνι των ναυτιλιακών επιχειρήσεων του Ομίλου, επέλεξε τον άνθρωπο που θα σταθεί δίπλα της στην πορεία που έχει χαράξει. Πρόκειται για τον 62χρονο Νορβηγό Sveinung Stohle, ο οποίος αναλαμβάνει  αναπληρωτής CEO, από τις αρχές του 2022. Το ανακοίνωσε η ίδια στους εργαζόμενους με επιστολή της. Ο Stohle προέρχεται (CEO)  από τον κολοσσό Hoegh LNG Hondings και λέει ότι του δόθηκε μία μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί στον Όμιλο Αγγελικούση και ανυπομονεί να δουλέψει κοντά στη Μαρία. Ο Όμιλος διαθέτει πάνω από 100 δεξαμενόπλοια και LNG και 50 πλοία ξηρού φορτίου. Η καθαρη αξια του ομιλου υπερβαινει τα 2,5 δις δολαρια. Η τοποθέτηση του Stohle, έρχεται μετά την αποχώρηση πέρυσι του Γιάννη Πλατσιδάκη και του Σταύρου Χατζηγρηγόρη, που πλαισίωναν επί δεκαετίες τον Γιάννη Αγγελικούση.

*Μία πληροφορία σε όσους αρέσει το Κινέζικο φαγητό. Αυξάνεται η τιμή της σάλτσας σόγιας, οστρακοειδών και άλλων γεύσεων, εξαιτίας της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Η Κίνα πλήττεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς αυξάνονται οι τιμές πρώτων υλών. Η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει σάλτσες, η Foshan Haitian Flavouring and Food, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, ανακοίνωσε αύξηση στις τιμές για τις ανωτέρω σάλτσες κατά 7% σε ένα μήνα. Η στήλη πάντως επιμένει στο παραδοσιακό σουβλάκι, σε μία… απέλπιδα ενδεχομένως προσπάθεια να ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask