Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Νικολακόπουλος: «Στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού»

Α. Νικολακόπουλος: «Στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το Ψυχιατρείο Κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστο Περρή. 

Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια Γεωργία Κοντού, η οποία αρχικά τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν, τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά και γενικότερα ζητήματα ασφάλειας και νοσηλείας των κρατουμένων. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα σημαντικά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ψυχιατρείο, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της δομής. 

Εξερχόμενος ο κ. Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι: «Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας και το νέο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, το Ψυχιατρείο Κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού. Μία δεύτερη επίσκεψη σε μικρό χρονικό διάστημα, η οποία γίνεται σε συνέχεια της εξαιρετικά σημαντικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή, και με την οποία θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια, για την αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με εξειδικευμένες ψυχιατρικές υπηρεσίες. 

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη, πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα Ψυχικής Υγείας, γι αυτό και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις ενίσχυσης των δομών σε όλη τη χώρα με επιπλέον εργαλεία, απαραίτητα για την αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας και θεραπείας. Στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Ψυχικής Υγείας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, και να δομήσουμε ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό Σωφρονιστικό Σύστημα, σεβόμενοι βασικές αρχές θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως απορρέουν από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε η νέα Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του νόμου 5129/2024, εξειδικεύεται και ενισχύεται ο τρόπος λειτουργίας του Ψυχιατρείου του Κορυδαλλού, το οποίο εποπτεύεται πλέον από φορέα ψυχικής υγείας του υπουργείου Υγείας, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη στήριξη του έργου που επιτελείται και προσφέρεται εκεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα για τους κρατούμενους που νοσηλεύονται. 

Συγκροτούνται μάλιστα κοινές ομάδες εργασίας μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, οι οποίες θα εργαστούν στοχευμένα πάνω στη βάση της ενίσχυσης του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού καθώς και των υπολοίπων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας με ιατρούς και νοσηλευτές, θα τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα τηλεψυχιατρικής για κρατουμένους που το έχουν ανάγκη, ενώ θα υπάρχει η πρόβλεψη να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και ιδιώτες ιατροί που θα ανήκουν στο Ε.Σ.Υ.».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ