Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈσοδα τουλάχιστον $100 εκατ. για ΤΕΝ- Νίκο Τσάκο

Έσοδα τουλάχιστον $100 εκατ. για ΤΕΝ- Νίκο Τσάκο

Μακροχρόνια ναύλωση με σημαντικά έσοδα ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων Νίκου Τσάκου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή εξασφάλισε έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων από την ναύλωση του νεότευκτου LNG carrier “Tenergy” που παρέλαβε πρόσφατα από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai.

Μάλιστα, ο ίδιος ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος ταξίδεψε στη Νότιο Κορέα για να παραλάβει μέσα στην εβδομάδα τον πλοίο. Το “Tenergy”, χωρητικότητας 174.000 cbm, είναι εξοπλισμένο με μηχανή κατανάλωσης διπλού καυσίμου X-DF. Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω πλοίο θα πλέει υπό την ελληνική σημαία και θα είναι επανδρωμένο με Έλληνες ναυτικούς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην υπό διαρκή ανάπτυξη αγορά του LNG, με την παράδοση και τη ναύλωση αυτού του τελευταίας τεχνολογίας και περιβαλλοντικά φιλικού πλοίου» σχολίασε ο COO της TEN, Γιώργος Σαρόγλου.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της ΤΕΝ και οι ταμειακές ροές, με ελάχιστη συσσώρευση εσόδων άνω του 1 δισ. δολαρίων και πρόσθετες ανοδικές δυνατότητες, δίνουν την ευκαιρία στη διοίκηση να επιδιώξει αναπτυξιακή στρατηγική και να διαφοροποιήσει περαιτέρω το αποτύπωμα της εταιρείας στον ευρύτερο ενεργειακό χώρο» κατέληξε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ