Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Δικαιούχοι και επιδοτήσεις

Έρχεται το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Δικαιούχοι και επιδοτήσεις

Στο τέλος του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του οποίου επιδοτείται το 40% των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κατοικιών που έχουν δηλωθεί κενές τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 350 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι θα αναβαθμιστούν ενεργειακά περισσότερες από 20.000 κατοικίες νέων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες:

1.Tο “Εξοικονομώ για Νέους”.

2.Tο “Ανακαινίζω για Νέους”.

Στο “Εξοικονομώ για Νέους” οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή να υπάρχει πλήρης κυριότητα ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους, να έχει την επικαρπία του ακινήτου.

Στο “Ανακαινίζω για Νέους” που παρέχει χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 7.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας, οι δικαιούχοι πρέπει να καλύπτουν το ίδιο εισοδηματικό όριο με το “Εξοικονομώ”, αλλά προβλέπεται επιπλέον επιδότηση ύψους 3.000 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους να έχει την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών που διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό 50% και άνω.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ