Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΆνοιγμα στην αγορά της ενέργειας δρομολογεί το Πλαίσιο

Άνοιγμα στην αγορά της ενέργειας δρομολογεί το Πλαίσιο

Σε διεύρυνση του καταστατικού ώστε να μπορεί να επεκταθεί και στην αγορά της ενέργειας προχώρησε χθες η γενική συνέλευση της Πλαίσιο Computers, η οποία ενέκρινε την αντίστοιχη πρόταση της διοίκησης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, δεδομένου ότι το Πλαίσιο αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά  brand στη χώρα και μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, έχοντας συνάμα και μια τεράστια γκάμα πελατολογίου ιδιωτών και εταιρειών που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες.

Το πως θα σχηματοποιηθεί η διείσδυση στην αγορά της ενέργειας δεν έγινε γνωστό, καθώς πιθανότατα εξετάζονται όλες οι παράμετροι και οι δυνατότητες, σε μια συγκυρία που σύσσωμος ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται σε τεράστια κοσμογονία εξελίξεων και μετασχηματισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Κώστας Γεράρδος τόνισε χθες πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο καθώς η επέκταση αυτή υπάρχει, προς το παρόν, ως σκέψη. Όμως, σε περίπτωση που αυτή η σκέψη αποφασισθεί να υλοποιηθεί θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως η τροποποίηση του καταστατικού.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση λοιπόν που έγινε διαδικτυακά, εγκρίθηκε η προσθήκη στο καταστατικό η άσκηση της δραστηριότητας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές, καθώς και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από και προς χώρες του εξωτερικού (εισαγωγές – εξαγωγές), καθώς και την αδειοδότηση για το σκοπό αυτό και η εγγραφή της εταιρείας στα οικεία Μητρώα (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ).

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ενεργοποίησή της στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεράρδος, ήδη σε ορισμένα από τα καταστήματα της εταιρείας υπάρχουν φορτιστές αυτοκινήτων, χωρίς χρέωση, ενώ για να ξεκινήσει η εταιρεία να παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να υπάρχει σχετική αδειοδότηση.

Για το σκοπό αυτό η συνέλευση ενέκρινε τη σχετική πρόταση της διοίκησης, η οποία προβλέπει την παροχή υπηρεσιών επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο), καθώς και άμεσα σχετιζομένων ή συνοδευτικών με αυτή χαρακτηριστικών προστιθέμενης αξίας, όπως ταχύτητα φόρτισης, ευκολία χρήσης και χρέωσης, ευχέρεια προσβασιμότητας, υπηρεσίες στάσης και στάθμευσης.

Μικρότερης έντασης οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Αναφορικά με την πορεία της Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο CEO της εταιρείας τόνισε ότι καταγράφει πρώτη έναντι του 1ου εξαμήνου του 2021, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, δεδομένου ότι πέρυσι, το πρώτο 4μηνο είχε lockdown, με φουλ τηλεεργασία, άρα και τεράστια ανάγκη για είδη και λύσεις πληροφορικής, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ και όλα τα υπόλοιπα.

Από την άλλη πλευρά, ανοδικά κινούνται φέτος οι τομείς της κινητής τηλεφωνίας και οι λευκές οικιακές συσκευές όπου μάλιστα έγινε και άνοιγμα στην αγορά HORECA.

Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 2,20 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,10 ευρώ ανά μετοχή και μετά την αφαίρεση φόρου σε 0,095 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου, ενώ ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος χρήσης 2021 (record date) είναι η Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει από τις 28 Ιουνίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ