Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣXENIA 2023: Επί τάπητος οι νέες τάσεις στον τουρισμό- Τα μηνύματα του...

XENIA 2023: Επί τάπητος οι νέες τάσεις στον τουρισμό- Τα μηνύματα του κλάδου

Οι νέες τάσεις του hospitality στην φετινή Χenia 2023 με την ενεργειακή πρόκληση και την ψηφιακή μετάβαση να είναι κυρίαρχες παρουσιάζονται στη φετινή Ξενία, που ξεκινά σήμερα Σάββατο 25/11 στο Metropolitan Expo. Μέχρι τη Δευτέρα, πάνω από 500 εταιρείες leaders της αγοράς, παρουσιάζουν τις νέες τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και όχι μόνο με αναφορά στις επενδύσεις, τις κατασκευές, τις εξελίξεις στην ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση, που αφορούν όλη την κοινότητα του ελληνικού Tουρισμού.

Η Xenia επίσης θα φιλοξενήσει και την 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞEE). Στην κορυφαία αυτή θεσμική διαδικασία – παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλη την Ελλάδα- θα αποκωδικοποιηθούν οι τάσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, θα γίνει επισκόπηση της χρονιάς αλλά και θα αναδειχθούν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ξενοδόχους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ΞΕΕ, “ο ελληνικός τουρισμός, γι’ άλλη μια χρονιά, πέτυχε καλά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις όπως η αλματώδης αύξηση των λειτουργικών εξόδων, οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά, η ανάγκη για στροφή στη βιωσιμότητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι δοκιμαζόμενες υποδομές των προορισμών όπως και το μείζον πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού.

Ταυτόχρονα, το περιβάλλον γεωπολιτικής ρευστότητας στην ευρύτερη γειτονιά μας δημιουργεί νέους κινδύνους και απειλές, με έναν πόλεμο να συνεχίζεται ασταμάτητα μέσα στην ίδια την Ευρώπη και να διευρύνονται οι αβεβαιότητες με μια νέα πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή” καταλήγει ο Αλ. Βασιλικός.

Παράλληλα, οργανώνονται και μια σειρά από εκδηλώσεις στο χώρο της έκθεσης, για καινοτόμα υλικά και πρακτικές, high end τεχνολογία, προηγμένες λύσεις Ό,τι πιο καινούργιο και σύγχρονο κυριαρχεί στην αγορά για την κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση και εξοικονόμηση ενέργειας των Ξενοδοχείων, θα παρουσιαστεί στην Xenia 2023. Πλήθος Τουριστικών επιχειρήσεων, από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα – μέχρι μεσαία και μικρότερα καταλύματα – που επενδύουν σε υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και παροχές, θα ανακαλύψουν από τους εκθέτες του Κατασκευαστικού Τομέα στο Hall 2, προτάσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεών τους και μετατροπής σε Eco-friendly και Energy saving μονάδες που ακολουθούν τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας.

Digi Hotel Sector

Οι leaders στον χώρο της πληροφορικής, του marketing και της μηχανογράφησης, θα παρουσιάσουν στo Hall 1 πρωτοποριακά συστήματα, καινοτόμο τεχνολογικό εξοπλισμό και digital εφαρμογές στον τομέα Digi Hotel. Παράλληλα, στο stage του τομέα θα παρουσιαστούν από experts της αγοράς όλα τα σύγχρονα digital εργαλεία και marketing trends για τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας. Οι up-sales τεχνικές, τα κανάλια διανομής, η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει στο σύγχρονο ξενοδόχο, το experience design, το parity των τιμών, η σωστή παραγωγή περιεχομένου για τα social media και τα υπόλοιπα digital κανάλια, αλλά και η διαχείριση κριτικών και κρίσεων είναι μερικά από τα θέματα

Special Projects

Οneliving Project

Δεδομένου του διαρκώς μεταβαλλόμενου και αναβαθμισμένου επιπέδου στο προσφερόμενο hospitality experience, η διακεκριμένη αρχιτεκτονική ομάδα της Costas Gagos Architecture & Design παρουσιάζει για πρώτη φορά live ένα πρωτοποριακό concept σε 380 τ.μ, μέσα στον κατασκευαστικό τομέα της Xenia στο Hall 2. Είναι ένα μοναδικό, προκατασκευασμένο, στιβάσιμο και μεταφερόμενο κτίριο με contemporary minimalist design. Ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, την εναλλαγή υλικών και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό σε συνδυασμό με την λειτουργικότητά του, εξοπλισμένο με τα πλέον έξυπνα συστήματα διαχείρισης του χώρου. Όλο το concept θα πλαισιωθεί από ένα ολοκληρωμένο landscape design προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Τhe Red Spot Stage

Ποιες είναι οι tech εξελίξεις στη φιλοξενία; Τι είναι τo experience-driven design; Ποιες είναι οι τάσεις στην κατασκευή και τη διακόσμηση; Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, lighting designers, θα δώσουν απαντήσεις για όλα στο πλαίσιο των workshops του “The Red Spot stage”, στο Hall 2 και θα παρουσιάσουν case studies resorts, boutique και city hotels. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα προβληθούν τα σημαντικότερα trends στον τομέα του σχεδιασμού, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην ανακαίνιση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ηχομόνωση, το landscaping, τη μελέτη φωτισμού αλλά και το branding σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ