Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣXρ. Μεγάλου: Υπηρεσία εξατομικευμένη διάγνωσης λύσεων για τη βιώσιμη ανακαίνιση ακινήτων από...

Xρ. Μεγάλου: Υπηρεσία εξατομικευμένη διάγνωσης λύσεων για τη βιώσιμη ανακαίνιση ακινήτων από τις αρχές του 2025

Τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία CFP Green Buildings για τη διάθεση ενός καινοτόμου παροχου λογισμικού που στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων, με πανευρωπαϊκά credentials σε μεγάλες πολυεθνικές τράπεζες ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο “Sustainability for Economy and People”. 

Η συνεργασία θα συμβάλει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης νέας υπηρεσίας της τράπεζας, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη εξειδικευμένου εργαλείου που διευκολύνει την αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων και θα προτείνει μέτρα για τη βελτιστοποίηση της, με μετρήσιμο οικονομικό όφελος, καθώς επίσης και στην παροχή σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης μέσω ενός δικτύου αποκλειστικών συνεργατών.

Μέσω της υπηρεσίας, η οποία θα παρέχεται από το e-banking της Πειραιώς ή με μια επίσκεψη σε κατάστημα, οι πελάτες της τράπεζας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητο τους, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη διάγνωση, προτάσεις και λύσεις για τη βιώσιμη ανακαίνιση των ακινήτων τους, καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα με προνομιακούς όρους από τις αρχές του 2025, είπε ο Χρήστος Μεγάλου.

Η Πειραιώς υποστηρίζοντας, σε πρώτο στάδιο, 150.000 υφιστάμενους πελάτες μέσω της χρηματοδότησης των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης, προάγει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και συντελεί έμπρακτα στην επίτευξη των επιδιώξεων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030 και το 2050. Η Πειραιώς σήμερα κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς σε όλο το φάσμα των τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με ευρεία πελατειακή βάση άνω των 6 εκατομμυρίων πελατών, περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας μας, είπε ο κ. Μεγάλου. Επισήμανε επίσης ότι το χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας διαμορφώνεται κοντά στα 32 δισ.ευρώ, διατηρώντας την πρώτη θέση σε δάνεια στην ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς 25%. Στόχος είναι το 2027 η τράπεζα να έχει προσεγγίσει τα 40 δισ. ευρώ με περισσότερα από 5 – 6 δισ. ευρώ από αυτά προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση. Χρηματοδοτούμε μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας RRF, όσο και του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, είπε ο κ. Μεγάλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ