Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣVODAFONE Ελλάδας: Συνδέει την Κρήτη με τα σημαντικότερα διεθνή υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα

VODAFONE Ελλάδας: Συνδέει την Κρήτη με τα σημαντικότερα διεθνή υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα

Το καλωδιακό σύστημα India-Europe-Xpress (IEX), ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, καλωσόρισε στην Κρήτη η Vodafone Ελλάδας.

Το σύστημα IEX, που προσαιγιαλώθηκε από τη SubCom στο Τυμπάκι Ηρακλείου, θα συνδεθεί με τον καλωδιακό σταθμό της Vodafone Ελλάδας στην περιοχή. Το σύστημα IEX, με μήκος σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα, αποτελεί μέρος ενός διηπειρωτικού έργου που περιλαμβάνει επίσης το σύστημα India-Asia-Xpress (IAX).

Το IEX συνδέει τη Βομβάη με την Ευρώπη και διασυνδέεται απρόσκοπτα τις ακτές της Βομβάης, επεκτείνοντας το IEX ανατολικά με το IAX ώστε να φτάσει στη Σιγκαπούρη. Το καλώδιο IEX, προσεγγίζει τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (Ομάν, Τζιμπουτί, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος) καθώς και τη Μεσόγειο Θάλασσα με προσαιγιαλώσεις στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ο σταθμός προσαιγιάλωσης του Τυμπακίου θα είναι ο πρώτος σταθμός υποδοχής καλωδίων στη νότια Κρήτη, προσφέροντας αυξημένη χωρητικότητα και ανθεκτικότητα στις υποδομές που βρίσκονται στο νησί και μακριά από τη βόρεια Κρήτη, όπου συγκεντρώνονται μέχρι στιγμής τα περισσότερα υποβρύχια καλώδια.

Αυτός ο «ανοικτός» σταθμός προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών θα είναι ανοιχτός σε όλα τα έργα και παρόχους σε μια δίκαιη και ισότιμη βάση, ενώ αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις και από άλλα σημαντικά καλώδια που θα συνδέσουν την Κρήτη με διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ