don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Upside down λόγω Ουκρανικού, οι καραβιές LNG, fake διόρθωση, ο έμπειρος Λινάτσας, αλουμινιο-δρομίες, η Βρεττού και αι βουλαί του δόκτορος Σπύρου και σουίτα (Xenodocheio) μετά γεύματος (Milos)

*Εν τέλει η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, που σύμφωνα με την CIA θα ξεκινούσε προχθές Τετάρτη (16/2) είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα το ευθυμήσω λίγο, παραπέμποντας στο χθεσινό για short θέσεις του Jens Stoltenberg. Εκτός από τον Νορβηγό, τις αγορές πρέπει να τις “παίζουν” για κάτω και στον Λευκό Οίκο, δεν εξηγείται αλλιώς.

*Βγήκε και ο Olaf Scholtz να πει, ότι η γενιά του είναι υποχρεωμένη να μην επιτρέψει πόλεμο στην Ευρώπη. Σωστά η παρά- προηγούμενη ήταν αυτή, που έβαλε το… χεράκι της να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία.

*Αυξημένο volatility χθες στην Wall Street. Με το που κάνει τις δηλώσεις ο Joe Biden έως 1,50% κάτω ο S&P500 με το που απαντά η Μόσχα πως θέμα επέμβασης δεν υφίσταται πήρε 0,70% ο δείκτης.

*Follow the money, μέχρι τώρα οι ΗΠΑ έχουν βγάλει τα 10πλάσια πουλώντας καραβιές LNG στην “διψασμένη” ενεργειακά Ευρώπη, απ΄ ότι με τις παραγγελίες 3 εβδομάδες πριν. Συν το ότι η στρόφιγγα του NordStream δεν έχει ανοίξει.

*Fake διόρθωση η χθεσινή στο ΧΑΑ. Με συναλλαγές 19,731 εκατ. μτχ συνολικής αξίας 55,644 εκατ. ευρώ. Σχεδόν στο ήμισυ της Τετάρτης. Σήμερα λήγει η σειρά Φεβρουαρίου, στα Παράγωγα, συνεπώς από Δευτέρα θα έχουμε καλύτερη, πιο ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως, το “μοιρογνωμόνιο” μου δείχνει, πως όσο ο ΓΔ είναι πάνω από τις 940-950, τόσο η τάση για υπέρβαση των 970 μονάδων παραμένει ενεργή.

*Το αλουμίνιο στα ύψη, η οικοδομική δραστηριότητα σε άνοδο (παρά την ακρίβεια σε πρώτες ύλες, μεταφορές) και η μία μετά την άλλη οι εταιρείες του κλάδου αυξάνουν την παραγωγή τους. Πριν λίγες μέρες ήταν η Alumil, που επαναλειτούργησε τη μονάδα της στην Ξάνθη (μετά από 10χρόνια διακοπή), για να ακολουθήσει η Aluminco με την έναρξη λειτουργίας νέας γραμμής στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα. Νέο επενδυτικό πρόγραμμα υλοποίησε η Exalco- θυγατρική της εισηγμένης Βιοκαρπέτ- με full ρυθμούς παράγει η ΕΤΕΜ βραχίονας της ElvalHalcor στον τομέα διέλασης αλουμινίου.

*Να μην ξεχάσω, για σήμερα Παρασκευή είναι η έκτακτη γ.σ της Unibios. Θέμα, η εξουσιοδότηση προς τη διοίκηση για τη δυνατότητα έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιακών (σε ορίζοντα 5ετίας) έως τα 14,06 εκατ. Το δ.σ της Unibios έχει έγκριση-από πέρυσι- για αμκ, εάν και εφ’ όσον κριθεί αναγκαία. Ανάλογη απόφαση έχει λάβει και το δ.σ της Ξυλεμπορίας/Interwood. Με την οικοδομή, κατασκευές & υποδομές στα πάνω τους, λογικά θα “τρέξουν” τα χαρτιά των σχετικών κλάδων.

*Ακόμη μία αποστομωτική απάντηση από τον Γιώργο Στάσση στους… παραδόπιστους. Η μετοχή της ΔΕΗ ήταν η μία από τις έξι του 25άρη δείκτη των Large Caps με άνοδο. Οι άλλες 5 ήταν, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ElvalHalcor, Quest και ΟΛΠ. Δεν χρειάζονται σχόλια.

*Σε χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορεί, πως η AXIA Ventures έχει βρει (ή είναι πολύ κοντά) τον στρατηγικό επενδυτή που θα συμμετάσχει στο μ.κ της Trade Estates. Aπό τους εμπειρότερους της αγοράς ο Γιώργος Λινάτσας, με πληθώρα ανάλογων συμφωνιών και να μην τον έχει “κλείσει”, θα τον “κλείσει”. Θα μιλά με… αμερικανική προφορά, όπως λέγεται, θα δείξει. Πάντως ο Βασίλης Φουρλής όλο και πλουμίζει τα “προικώα” της Trade Estates. Μετά το μέγα εμπορικό κέντρο, στην Θέρμη (Δεκέμβριος 2021) από την “Κτηματοδομή” φαίνεται, πως έχει και άλλο deal στα σκαριά.

*Chief Strategy & IR Officer στην Lamda Development, η Ελένη Βρεττού. Από την 1η Μαΐου αναλαμβάνει, προερχόμενη από την Πειραιώς. Δεν μπορώ να μην θυμηθώ, πως όταν είχαν αρχίσει οι αποχωρήσεις κ.λ.π διοικητικές αλλαγές στην Lamda Development (Βασίλης Μπαλούμης, Δημήτρης Ζωντανός κ.α.) λιγοστοί είχαμε παρουσιάσει ενδελεχώς το όλο θέμα. Σιγή ασυρμάτου, από τους περισσότερους. Για αυτό και θα συμπληρώσω, πως ο Δρ έχει στα σκαριά ακόμη 1 ή 2 “γερές” αλλαγές, απ’ ότι λέει μία από τις πηγές μου.

*Με την ευκαιρία, να θυμίσω πως ο Βασίλης Μπαλούμης ήταν εκ των βασικών στην αμκ των 650 εκατ. και στο ομολογιακό των 350 εκατ. Αποχώρησε μετα από 17ετή θητεία στον όμιλο. Εδώ και καιρό είναι στην Lavipharm, αλλάζοντας προς το πολύ καλύτερο την εικόνα της. Ο Δημήτρης Ζωντανός, αποχώρησε μετά από 19ετή θητεία, και ήταν ο “ιθύνων” του κατασκευαστικού της Lamda Development. ΤεςΠα…

*Για ακόμη συνεδρίαση συναλλακτικός χαμός στην Κορδέλλου. Το παρατηρούσα χθες, το γράφω και σήμερα για τις 249.000 μτχ που άλλαξαν χέρια στα 0,562-0,592 ευρώ.

*Και στην Πετρόπουλος, επίσης για ακόμη μία συνεδρίαση και δεν είναι-ΜΟΝΟΝ- τα ηλεκτροκίνητα BYD.

*Και στον ΟΛΘ συνεχίζουν να ανεβάζουν την αποτίμηση. Με συναλλαγές, μόλις 1.399 μτχ με νέα άνοδο 0,38% στα 26,20 ευρώ. Αποτίμηση στα 264,1 εκατ.

*Μου το έστειλε φίλος: ποιος είναι ο βασικός μέτοχος-πλέον- στην Intrakat; Φυσικά η Intracom Holding με δεύτερο τον Πρόεδρο (ένας είναι). Η λιγότερο δανεισμένη, με τα περισσότερα (συγκριτικά) αδειοδοτημένα ενεργειακά, και cash της μητρικής net στο εξωτερικό. Και με ΓΑΙΑ-ΑΝΕΜΟΣ 100% της IntraKat. Μας βλέπω με σουίτα στο Xenodocheio (άχαρο, ρε παιδιά αλλάξτε το) και lunch στο Milos. Κατά κει, που “δείχνει” ο Γέρος του Μωριά, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Στα 161,4 εκατ. η αποτίμηση.

*Να τα λέμε αυτά: Εξαιρετικό το ρεπορτάζ (έρευνα) του Λάμπρου (Καραγεώργου) για τους επτά μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους (μετά τις συγχωνεύσεις) στην Ελλάδα. Στο nextdeal.gr

*Mόνο πράκτορες της Μόσχας δεν χαρακτήρισε το State Department το αιρετικό zerohedge.com. Όντως, ο Tyler Durden είναι γνωστός για τις πεποιθήσεις του, αλλά…

*Τα midterms του Νοεμβρίου. Και μια ο λόγος στα conspiracy theories… Ουκρανία: υπόθεση Burisma.

*Τη Δευτέρα, μία άλλη για τον Rob Lucas, του CVC Capital, του γνωστού και ως… Κερκυραίου.       

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask