Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣUEFA: "Έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια στο Euro!"

UEFA: “Έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια στο Euro!”

Μία από τις στιγμές που συζητήθηκαν περισσότερο στο πρόσφατο EURO, ήταν η φάση με τη μπάλα να σταματά στο χέρι του αμυντικού της Ισπανίας Μαρκ Κουκουρέγια, στον προημιτελικό κόντρα στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη παράβαση καταγράφηκε στο 107′ όταν το σκορ ήταν 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα (119′), η “Φούρια Ρόχα” σημείωσε το γκολ της πρόκρισης, αφήνοντας τα “Πάντσερ” εκτός διοργάνωσης.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα Χ έγινε σάλος, με τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ να δέχεται επίθεση. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξήγησε την επίμαχη φάση, αναφέροντας πως έγινε λάθος! Εξηγώντας πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ των γερμανών. Μερίδιο ευθύνης προφανώς είχε και ο VAR που δεν επενέβη ώστε να αλλάξει η αρχική ετυμηγορία.

Σύμφωνα με τη Relevo, η επιτροπή διαιτησίας, έστω και καθυστερημένα, αποφάνθηκε τα εξής: “Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, που δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα και αυτό γίνεται μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ