Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Telegraph: Πρώτα θα εμβολιαστεί το προσωπικό του NHS, μετά οι ηλικιωμένοι

Telegraph: Πρώτα θα εμβολιαστεί το προσωπικό του NHS, μετά οι ηλικιωμένοι

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν βρετανικά μέσα.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα “The Telegraph”, αναφέρει πως η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα προχωρήσει σε επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech.

Μάλιστα το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) υπογραμμίζει πως, εφόσον υπάρξει και η αναμενόμενη έγκριση, τα νοσοκομεία αναμένεται να λάβουν τις πρώτες παραδόσεις εμβολίου στις 7, 8 ή 9 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η “The Telegraph”, προτεραιότητα για άμεσο εμβολιασμό έχει το προσωπικό του NHS, με τους γιατρούς και νοσηλευτές των βρετανικών νοσοκομείων να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

«Το αρχικό μας πλάνο ήταν πρώτα να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι, αλλά μόλις παραλάβουμε το εμβόλιο, θα χρησιμοποιηθεί για το προσωπικό του NHS, οπότε οι άνθρωποι άνω των 80 ετών θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή. Αυτές οι δύο ομάδες χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως οι βασικές προτεραιότητες για τον εμβολιασμό Covid-19, καθώς έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια», όπως δήλωσε ένας Βρετανός διευθυντής νοσοκομείου.

Το μόνο σίγουρο, όπως σημειώνεται, είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ