Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική EDITOR'S PICKS Tο πρώτο ιδιωτικό δίκτυο στην Ελλάδα με υποδομή κινητής τηλεφωνίας από την COSMOTE και την Ericsson

Tο πρώτο ιδιωτικό δίκτυο στην Ελλάδα με υποδομή κινητής τηλεφωνίας από την COSMOTE και την Ericsson

0
Tο πρώτο ιδιωτικό δίκτυο στην Ελλάδα με υποδομή κινητής τηλεφωνίας από την COSMOTE και την Ericsson
Καινοτόμο έργο τεχνολογίας προς όφελος της βιομηχανίας

Μια καινοτόμα τεχνολογική λύση δημιούργησε η COSMOTE, σε συνεργασία με την Ericsson, για το πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών θερμοσιφώνων της Calpak στο Λουτράκι, καθώς σχεδίασε και εγκατέστησε εκεί το πρώτο στην Ελλάδα campus network (ιδιωτικό δίκτυο) με υποδομή κινητής τηλεφωνίας. Μέσα από τη λύση αυτή αναμένεται αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του διεθνώς, αποτελώντας παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στη βιομηχανία.

Στο πλαίσιο του έργου, η COSMOTE πέρα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου, ανέλαβε επιπλέον την ενσωμάτωση (integration) στο δίκτυο τόσο των συνδεδεμένων ρομποτικών μηχανημάτων της Gizelis Robotics, όσο και της πλατφόρμας καινοτόμων εφαρμογών Industrial IoT (IIoT) και Αugmented Reality (AR) της εταιρείας PTC. Μέσω των εφαρμογών, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής από οπουδήποτε, εισαγωγής διαδικασιών προληπτικής συντήρησης, αλλά και απομακρυσμένης τεχνικής καθοδήγησης για θέματα βλαβών ή συντήρησης. Το ολοκληρωμένο αυτό οικοσύστημα αυτοματοποίησης της παραγωγής, δίνει τη δυνατότητα στην Calpak να αυξήσει την παραγωγή και να βελτιστοποιεί συνεχώς την ποιότητά της, επιτυγχάνοντας παράλληλα λιγότερες διακοπές στη λειτουργία της και χαμηλότερο κόστος.

Όπως δήλωσε ο CEO της Calpak, κ. Κωστής Κωνσταντινίδης: «Με υπερηφάνεια και πάθος μετατρέπουμε το εργοστάσιό μας στο πρώτο smart factory της Ελλάδας που χρησιμοποιεί ιδιωτικό δίκτυο κινητής, ευελπιστώντας να παρακινήσουμε και άλλες Ελληνικές εταιρείες στον δρόμο αυτό. Το σημαντικό αυτό βήμα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να δώσουμε περισσότερη αξία στα προϊόντα μας προς όφελος των πελατών μας, και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας εντός και εκτός συνόρων».

To 5G είναι το μέλλον των ιδιωτικών δικτύων

Το campus network με χρήση δικτύου κινητής υπερέχει σε ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς επιτρέπει την αξιοποίηση συγκεκριμένου φάσματος, αποδίδοντας κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία χωρίς παρεμβολές, υποστηρίζει την πλήρη κινητικότητα ανθρώπων και μηχανών εντός και εκτός του εργοστασίου, ενώ παρέχει απόλυτη ευελιξία σε κάθε μελλοντική αναδιάταξη των γραμμών παραγωγής. Αποτελεί μια καινοτόμο τεχνολογική λύση συνδεσιμότητας που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στη χώρα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς βιομηχανιών.

Η τεχνολογία 5G θα αποτελέσει το μέλλον των campus networks. Με σχεδόν μηδενική χρονοκαθυστέρηση και πολύ υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ακόμη πιο εξελιγμένων εφαρμογών σε βιομηχανικό περιβάλλον, προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και του συνόλου των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Στην COSMOTE διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να παρέχουμε στις επιχειρήσεις καινοτόμες λύσεις που οδηγούν στον ταχύτερο ψηφιακό τους μετασχηματισμό, και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Με την υλοποίηση σύνθετων έργων τεχνολογίας, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οδηγούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία και τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνει το 5G, θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».