Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSuper League: Τα προβλήματα και οι ανάγκες των μεγάλων

Super League: Τα προβλήματα και οι ανάγκες των μεγάλων

Εντάξει, είναι στα αλήθεια πολύ νωρίς για να μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια την εικόνα των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν θε ξεκινήσει η ελληνική Λίγκα το Σαββατοκύριακο 17/18 Αυγούστου. Εκείνο πάντως που ήδη αποκαλύπτεται έχει να κάνει με τις διαθέσεις των διοικήσεών τους. Ούτε καν την πραγματοποίησή τους. Αν και για αυτό τον τομέα μπορούν πάντως να γίνουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις…

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα κληθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που ξαφνικά θα του προκύψουν, μετά την εκλογή του δικού του Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρεία της ΕΠΟ, στις 22 Ιουλίου. Τι θέλω να πω. Είναι πολύ σημαντική η στάση που θα κρατήσει ο νέος πρόεδρος, ο οποίος πάντως – ως όνομα – είναι “παλιός!”. Η διαχείριση από εκείνον στον τομέα των ισορροπιών, με όσα ενδεχομένως θα του καταλογίζονται μετά την ψηφοφορία στις εκλογές της Super League που ήδη έγιναν, θα είναι σοβαρό στοίχημα. Κι ενώ οι διοικητικές – παραγοντικές εξελίξεις θα “τρέχουν”, την ίδια ώρα στην Τούμπα ο κόσμος θα θεωρεί αυτονόητη την παραμονή της ομάδας στην κορυφή του πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν, αφού η ΕΠΟ θα θεωρείται “ασπρόμαυρη!”. Εάν αμφισβητηθεί η… προσοχή του νέου προέδρου στον ΠΑΟΚ, μπορεί και να γυρίσει μπούμεραγνκ! Δύσκολο όλο αυτό και για τον Λουτσέσκου, ο οποίος πάντως με καλό φορ και καλό κεντρικό αμυντικό θα είναι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό η διάθεση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ομάδας είναι πάντοτε εκεί! Το ίδιο και τα χρήματα, όμως αυτή την ώρα η δυσκολία προκειμένου αυτά να φέρουν αποτέλεσμα είναι εμφανής. Ο λόγος έχει να κάνει με τα συμβόλαια που τελειώνουν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει, από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια, να συνεχίσουν έξι. Εκείνους δηλαδή που ήταν μέσα στον κορμό της ομάδας η οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζολάκη, επιδιώκει να κάνει το ίδιο με τον Φορτούνη και δίνει μάχη να κρατήσει τον Ελ Κααμπί, όπως και τους τρεις Πορτογάλους, Κάρμο, Όρτα και Ποντένσε. Η αποτελεσματικότητα των πειραιωτών θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό από τα καλά εξτρέμ που θα αποκτήσει αλλά και το ρόλο των παλιών και νέων μέσων του. Ο Ιμπόρα δεν θα υπάρχει εφέτος. Ναι, αυτός ο…υπερήλικας που έμενε στον πάγκο και από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκε άλλαξε η εικόνα της ομάδας…

Στον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο, αρκεί να αποκτηθούν οι παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές των επιθετικών. Το ρεπορτάζ λέει πως μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του Φώτη Ιωαννίδη η Ρέν, του ζάμπλουτου 87χρονου γάλλου ιδιοκτήτη Πινώ!

Ο Παναθηναϊκός έβαλε ρίσκο με την απόκτηση του Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο του καθώς αυτή η συνεργασία είναι για εκείνον στοίχημα – καριέρας, σε ότι αφορά στη μελλοντική του διαδρομή στην Ευρώπη. Αυτός πάντως μοιάζει δύσκολο να μετατρέψει σε νικητές τους παίκτες που δυστυχώς για την ομάδα έμαθαν αλλιώς τα τελευταία χρόνια, ενώ στην περίοδο Τερίμ διαλύθηκαν εντελώς και τα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δυνατές μεταγραφές, σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και πνευματικά, ενώ ένα επίσης σοβαρό ερώτημα είναι το: “Ποιος θα τις κάνει;”. Καθώς για να αλλάξει το επίπεδο των παικτών που αγοράζεις, προσφέροντας αρκετά περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να έχεις και τους ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να κινηθούν σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τα φιλικά με διασυρμό κόντρα στην Άλκμααρ. Οκ, φιλικό προετοιμασίας τέλος Ιουνίου είναι και δεν μπορεί από αυτό να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Οι παίκτες πάντως που θα κάνουν τη διαφορά την επόμενη σεζόν προς το παρόν αναζητούνται. Ο Αλμεϊδα γνωρίζει μία χαρά τις ανάγκες της ομάδας. Μένει να φανεί εάν αυτές θα καλυφθούν όλες και σε λογικό χρονικό διάστημα.

Τα σίγουρα ονόματα, για την ώρα, είναι του Μπρινιόλι, η συμπεριφορά του οποίου απέναντι στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να αποτρέπει οποιαδήποτε ομάδα από το να τον αποκτήσει και του Σισέ. Ο πρώην “ερυθρόλευκος” στόπερ είναι αυτός για τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν τον έδινε κάποτε ούτε για 10 εκατ. ευρώ, όμως μετά από κάποιο διάστημα αναζητούσε τρόπο να τον ξεφορτωθεί για να γλιτώσει τα χρήματα του συμβολαίου του…

Πίσω στα της ΑΕΚ. Αποχώρησε ο Πόνσε, ενώ ακούγεται κάτι και για ενδεχόμενη αποχώρηση Λιβάι και Πινέδα! Δεν μοιάζει πολύ πιθανό, εάν όμως συμβεί θα είναι καταστροφικό. Οι αγώνες με τη Βελέζ δεν είναι τόσο μακριά και η ομάδα έχει ανάγκες. Για να μην καταστραφεί… Η Ένωση περνάει σε νέα εποχή, όπου όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με τις συνήθειες που είχαν όλοι επί χρόνια. Η ζωή θα δείξει και πιθανώς θα αποδείξει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ