Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSuper League: Κερδισμένοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική

Super League: Κερδισμένοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική

Ένας Παναθηναϊκός που μετά την πρόκριση στο κύπελλο στο δραματικό ημιτελικό επί του ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται διαφορετικός, κυρίως κατώτερος των δυνατοτήτων του, έμεινε στην ισοπαλία 2-2 σήμερα (3/03) στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Που σημαίνει ότι βρίσκεται πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε 3-0 το Βόλο.

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, την 26η της Stoiximan Super League, η εικόνα του Παναθηναϊκού για ακόμη μία φορά δεν ήταν αυτή που έπρεπε, καθώς χρειάστηκε να κυνηγάει τους γηπεδούχους. Απέφυγε μάλιστα την ήττα επειδή οι αλλαγές βοήθησαν το “τριφύλλι” να ισοφαρίσει 2-2, με κοντινό πλασέ του Σπόραρ στο 83′.

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε, με κακή εικόνα στο πρώτο μισάωρο, αλλά και τις τόσες χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Μέτρησε 13 τελικές συνολικά, τις 6 εντός εστίας. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρη η φάση του πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 78′, καθώς υπάρχει κάμερα που δείχνει ότι δεν είναι βέβαιη η επαφή του Τσέριν με τον αντιπαλό του. Στην εποχή του VAR πάντως όταν αναλύονται τέτοιες περιπτώσεις, πολλές φορές σφυρίζονται.

Πλήρωσε ξανά την επιθετική του αστοχία στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ότι για ακόμη μία φορά δέχθηκε φτηνό γκολ στο 21′ από τον Χιμένεθ, με ευθύνη κυρίως του Ακαϊντίν. Η ομάδα του Τερίμ ξεκίνησε το ματς βγάζοντας εικόνα πίεσης και ξύπνησε χάρη στον Μπερνάρ, αφού έμεινε πίσω στο σκορ, βγάζοντας ασίστ στον Ιωαννίδη στο 36‘. Πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό.

Είναι πάντως τέταρτος και θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη συνέχεια των play offs, ξεκινώντας τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ (60-56 η διαφορά).

Στη 19η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος, αν και ισόβαθμος στους 44 με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός τότε είχε 38 και κάλυψε διαφορά 6 βαθμών.

Είναι σίγουρο ότι με αμυντικές αδυναμίες όπως αυτές που εμφάνισε ξανά σήμερα στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση, για να αφήσει πίσω τρεις ομάδες.

Είναι σημαντικό ότι η ΑΕΚ δεν νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και έμεινε στο 3-3, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε δικό της.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε, αλλά είδε τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν την επηρέασε, αλλά την έκανε καλύτερη, κάνοντας την ανατροπή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σε φινάλε – θρίλερ κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Βίντα και ο Μόρον ήταν εύστοχος, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του. Η Ένωση κράτησε τον αγώνα ζωντανό έως το τέλος και τιμωρήθηκε.

Τα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου οι Φετφατζίδης, Σαβέριο και Μορόν, ενώ από την άλλη για τους κιτρινόμαυρους οι Άμραμπατ, Βίντα και Πόνσε.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πάει καλά και μετά από καιρό άφησε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Έχει πέντε σερί νίκες, έχει προχωρήσει στην Ευρώπη, έπαιξε με ωραία ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης και τον κόσμο ξανά κοντά του.

Ο αγώνας στον Πειραιά δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική από τη στιγμή που ο Βόλος έμεινε από την αρχή με παίκτη λιγότερο. Το ρεσιτάλ αστοχίας δεν βοήθησε να μεγαλώσει η διαφορά, με περισσότερες από δέκα χαμένες ευκαιρίες και τον Ποντένσε να οργιάζει ξανά, όπως κάνει εδώ και ένα μήνα.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει επαναφέρει τη λογική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με κυριαρχική εικόνα και θα έχει ενδιαφέρον να μετρηθεί αυτό στα ντέρμπι των play offs. Έχοντας βεβαίως πολλές πιθανότητες να συνεχίσει στην Ευρώπη και να πρέπει να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Επίσης ήταν πολύ σημαντική η επιστροφή του ενός βαθμού για τους “ερυθρόλευκους” από το CAS. Το λεει η βαθμολογία από μόνη της.

Ο ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να ξεκλειδώνει την άμυνα της Λαμίας στο 71′ και τον Μπάμπα να τελειώνει τη δουλειά στο 90+2′, πέρασε από τη Λαμία με 2-0 και ανέβηκε ξανά πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος. Με μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα. Ο “δικέφαλος” ‘έχει τις λιγότερες απώλειες κόντρα σε ομάδες που δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα. Τα play offs ωστόσο είναι γεμάτα ντέρμπι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ