Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣStoiximan Super League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Stoiximan Super League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η Stoiximan Super League άνοιξε αυλαία σήμερα (17/08). Η νέα σεζόν, με την 89η έκδοση του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αναμένεται άκρως ανταγωνιστική καθώς οι διεκδικήτρεις του τίτλου ενισχύθηκαν, υποστηρίζοντας τα νέα αγωνιστικά τους σχέδια.

Εκείνο που έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον είναι το νέο σύστημα διεξαγωγής καθώς αλλάζει η μορφή των playoffs και των playouts.

Καταρχάς, θα πραγματοποιηθούν playoffs από τις θέσεις 1 έως 4 και από τις θέσεις 5 έως 8. Στα playoffs των θέσεων 5-8 οι ομάδες θα μπαίνουν με την διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια δια δύο.

Η κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό έφερε τη χώρα στη 15η θέση της UEFA και αυτό της χάρισε μία επιπλέον θέση στο UEFA Champions League.

Αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος ήταν ο χωρισμός των ομάδων σε δύο υπογκρούπ, μετά το πέρας 26 αγωνιστικών. Στα playoffs συμμετείχαν οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 6 και στα playouts αυτές από τις θέσεις 7 έως 14. Πλέον τα playoffs μοιράζονται σε δύο μίνι πρωταθλήματα.

Έπειτα από την κανονική περίοδο της Stoiximan Super League, όσοι τερματίσουν στην πρώτη τετράδα θα παίξουν μεταξύ τους στα playoffs και θα διεκδικήσουν τα 4 πρώτα εισιτήρια, συν φυσικά το πολυπόθητο τρόπαιο. Από εκεί και πέρα το πέμπτο θα διεκδικηθεί από τους συλλόγους που θα βρεθούν στις θέσεις 5,6,7,8, οι οποίοι παρομοίως θα συμμετάσχουν σε playoffs. Εδώ όμως υπάρχει μία εξαίρεση.

Αν ο κυπελλούχος δεν πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, τότε επί της ουσίας ακυρώνει την ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2. Όλα τα playoffs και τα playouts θα έχουν διπλούς αγώνες.

Στην Ελλάδα θα δοθούν από τη νέα σεζόν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
  • Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League
  • Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
  • Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
  • Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ