Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣStar Bulk: Δυναμικά αποτελέσματα και μέρισμα 0,30 δολ. στους μετόχους

Star Bulk: Δυναμικά αποτελέσματα και μέρισμα 0,30 δολ. στους μετόχους

Η Star Bulk, συμφερόντων Πέτρου Παππά, ανακοίνωσε ότι θα διανείμει για το πρώτο τρίμηνο του έτους μέρισμα 0,30 δολάρια ανά μετοχή.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2021 στα 35,8 εκατ. δολάρια έναντι κερδών 2,7 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,36 δολ. έναντι 0,03 δολ. το πρώτο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα της Star Bulk αυξήθηκαν στα 200,4 εκατ. δολάρια από 161 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

«Η Star Βulk εμφάνισε ισχυρό πρώτο τρίμηνο για το 2021, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 35,8 εκατ. δολάρια και το ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) ανά πλοίο αυξήθηκε στα 15.461 δολάρια», επισήμανε ο CEO της Star Bulk, Πέτρος Παππάς.

«Κατά τους περασμένους μήνες συνεχίσαμε να ενισχύουμε τον στόλο μας με την απόκτηση 12 πλοίων, κατά μέσο όρο νεότερων από τον υφιστάμενο στόλο μας, εννέα από τα οποία παραδόθηκαν στην εταιρεία εντός του πρώτου τριμήνου. Αναμένεται να παραλάβουμε τα υπόλοιπα τρία πλοία εντός του δευτέρου τριμήνου».

«Οι προοπτικές μας για την αγορά παραμένουν θετικές λόγω της επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας και της επακόλουθης αύξησης της ζήτησης σε όλα τα βασικά εμπορεύματα ξηρού φορτίου. Το ρεκόρ χαμηλών παραγγελιών σε συνδυασμό με τους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που περιορίζουν τις νέες παραγγελίες πλοίων, δημιουργούν επίσης ευνοϊκή μακροπρόθεσμη δυναμική για τη βιομηχανία μας, την οποία η εταιρεία μας είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ