Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣSKY express: Παραλαβή και του δεύτερου «πρασίνου» AIRBUS A321neo

SKY express: Παραλαβή και του δεύτερου «πρασίνου» AIRBUS A321neo

Στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου, η SKY express παρέλαβε το δεύτερο AIRBUS A321neo, με το οποίο πλέον ο στόλος της απαριθμεί 23 αεροσκάφη. 

“Με τη νέα παραλαβή ο στόλος της εταιρείας παραμένει ο πιο νέος και «πράσινος» στόλος στην Ελλάδα, ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη, αλλά και μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή για τον επιβάτη” αναφέρει σχετική ανακοίνωση που προσθέτει:.

“Επιπλέον, με τη δεύτερη αυτή προσθήκη στο στόλο της, η εταιρεία ενισχύει έμπρακτα το επίπεδο κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας του πτητικού της έργου με το θετικό αποτύπωμα να συνοψίζεται στα εξής:

1.       Μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20%

2.       Μειωμένο αποτύπωμα θορύβου

3.       Mείωση 50% στις εκπομπές NOx

4.       20% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου/θέση 

5.       Μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης κατά 500 nm / 926 km”

Όπως τόνισε ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της SKY express: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά το δεύτερο AIRBUS A321neo. Σχεδόν δύο χρόνια πριν, σε συνθήκες πανδημίας, συνεχίσαμε να πετάμε σε όλους τους προορισμούς του δικτύου μας και να εκσυγχρονίζουμε το στόλο μας υλοποιώντας με ίδια κεφάλαια μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών. Αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής πορείας ήταν η απόκτηση 8 καινούργιων AIRBUS A320neo, ενός AIRBUS A320ceo και 6 ATR 72-600. Σήμερα, η σημασία της προσθήκης του 23ουαεροσκάφους μας είναι μεγάλη, καθώς δεν αποτελεί απλώς την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του επενδυτικού μας πλάνου, αλλά σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο ανάπτυξης για τη SKY express, την Ελλάδα και την οικονομία ευρύτερα μέσω της περαιτέρω αξιοποίησης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και της τοπικής επιχειρηματικότητας συνολικά.»

H SKY express είναι η μεγάλη ελληνική αεροπορική εταιρεία που συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της χώρας και αυτό το καλοκαίρι με περισσότερες από 3.800.000 προσφερόμενες θέσεις, αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι κι επιχειρώντας από και προς 64 αεροδρόμια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα δύο AIRBUS A321neo αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση του πτητικού έργου και των προορισμών της εταιρείας και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια από και προς το Λονδίνο και το Παρίσι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ