Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣSingularLogic: Συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου «POWERYOUTH»

SingularLogic: Συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου «POWERYOUTH»

Η SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, ανέλαβε τον συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου «POWERYOUTH» το οποίο επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε ενεργειακές κοινότητες ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τους σκοπούς του έργου θα αναπτυχθούν εργαλεία που θα συμβάλλουν στη συστηματική ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις ενεργειακές κοινότητες, στην υποστήριξη λήψης συλλογικών αποφάσεων και στην υιοθέτηση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων με στόχο την εκπαίδευση των πρωτοπόρων νέων που θα αποτελέσουν την ομάδα Youth Energy Community Leaders, με σκοπό να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στη διάδοση των καλών πρακτικών βιώσιμης ενέργειας και τη συμμετοχή των νέων σε ενεργειακές κοινότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του έργου, η SingularLogic θα παρέχει μία συμμετοχική πλατφόρμα που θα υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ των νέων και των τοπικών φορέων για την ενεργειακή μετάβαση. Επιπλέον, η εταιρεία θα ηγηθεί των δραστηριοτήτων αξιοποίησης και των πλάνων βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του έργου.

Το «POWERYOUTH» θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πέντε χώρες της Ε.Ε. – Ελλάδα, Πορτογαλία, Λετονία, Αυστρία και Πολωνία -, επιδιώκοντας να δημιουργηθούν 10 ενεργειακές κοινότητες από νέους και να συμμετέχουν σε αυτές ως μέλη 1.000 νέοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι, τουλάχιστον.

Το έργο, ύψους 1.499.997 ευρώ, χρηματοδοτείται από το LIFE Programme και θα έχει διάρκεια τρία έτη.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ