Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣSeanergy: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για το Q4

Seanergy: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για το Q4

H Seanergy Maritime αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το μέσο ημερήσιο TCE του τέταρτου τριμήνου 2021, ωστόσο, τα ναύλα το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους παρουσιάζουν μείωση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η ναυτιλιακή εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει το μέσο ημερήσιο TCE των περίπου 36.000 δολαρίων ανά πλοίο, από 35.200 δολάρια ανά πλοίο ημερησίως που είχε προβλέψει νωρίτερα. Επίσης, όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2022, προβλέπει ότι το TCE θα διαμορφωθεί σε περίπου 19.000 δολάρια.

Σχετικά με τις προβλέψεις για τα EBITDA της τρέχουσας χρονιάς, διαμορφώνονται με βάση τα σενάρια για το μέσο TCE στις πέντε διαδρομές capesizes (5TC routes) του δείκτη Baltic Exchange (TC5 of the BCI). Για παράδειγμα, με βάση τα 33.300 δολάρια μέσο όρο, τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 130 εκατ. δολάρια.

Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO της Seanergy, δήλωσε: “Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής αντιστάθμισης κινδύνου που εφαρμόσαμε το 2ο εξάμηνο του 2021, εκτιμούμε ότι θα υπεραποδώσουμε των ναύλων της τρέχουσας ναυλαγοράς κατά περίπου 50% το πρώτο τρίμηνο”. Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα ισχυρά EBITDA της εταιρείας επιβεβαιώνουν την πεποίθηση της ότι οι μετοχές της είναι επί του παρόντος σημαντικά υποτιμημένες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ