Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑSafe Water Sports: Η προσφορά του Οργανισμού κάθε χρόνο μεγαλύτερη!

Safe Water Sports: Η προσφορά του Οργανισμού κάθε χρόνο μεγαλύτερη!

Ένα ξεχωριστό δείπνο διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ecali Club, προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες δράσεις της χρονιάς αλλά και τον απολογισμό σε εκατοντάδες φίλους υποστηρικτές και νέους ξεχωριστούς συνεργάτες του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση του Safe Water Sports, στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζών, φορέων και κοινωφελών ιδρυμάτων, αλλά και συντελεστές του Οργανισμού με επικεφαλής τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Safe Water Sports, Παναγιώτη Πασχαλάκη, έδωσαν το παρόν, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη μείωση των πνιγμών στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της υποστηρικτικής βραδιάς, ο Οργανισμός είχε την τιμή να καλωσορίσει μια σειρά από αξιόλογους ομιλητές (με αλφαβητική σειρά): τον κο Βλάχο Θεόδωρο, προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών στο πόλο, τον κο Μαρουλάκη Χαράλαμπο (Υποναύαρχο Λιμενικού Σώματος εν Αποστρατεία , πρώην Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας και την κα Τεληγιαννίδου Ηλιάνα (εκπαιδευτικό και προπονήτρια κολύμβησης).

Ο κάθε ομιλητής παρουσίασε τη συνεργασία με τον Οργανισμό και ανέδειξε τις ξεχωριστές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει από αυτόν (πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης, πληροφοριακό σύστημα για το ΛΣ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά κ.ά.)

Τη βραδιά παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός.

Xορηγοί της βραδιάς:

Μέγας Χορηγός Varelas Home Design

-Χορηγοί με αλφαβητική σειρά:

Acquire Shipbrokers, Andrikopoulos Law Firm, Deloitte, ΔΕΛΤΑ, Goody’s, KAST SHIPMANAGEMENT SA , KORRES, Mast Maritime Services SA, VIVIFY, Y/KNOT Ship Management & υποστηρικτές της βραδιάς Berco turn on entertainment & events, Rainbow Waters & Trinity Wines.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα). Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται ενώ κάνουν θαλάσσια σπορ, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται κατά μέσο όρο 350 θανάσιμα ατυχήματα στις θάλασσες, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πνιγμός θεωρείται μια από τις 5 κύριες αιτίες θανάτου από ατύχημα, σε παιδιά ηλικίας 1-14 ετών, και η 3η στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η πρωτοβουλία του SafeWaterSports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς αφορά σε σημαντικό βαθμό τον τουρισμό και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Το Safe Water Sportsείναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Έξι είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

  • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός σύγχρονου και καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το SafeWaterSports.
  • Νομοθετικός και κανονιστικός εκσυγχρονισμός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στο νερό και τη θάλασσα.
  • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κλπ. σχετικά με το πως θα παραμένουν ασφαλή στο υδάτινο περιβάλλον. 250.000 μαθητές έχουν ενημερωθεί – εκπαιδευτεί μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του SafeWaterSports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας σε Ελλάδα και Κύπρο.
  • Βελτίωση της κολυμβητικής δεξιότητάς των παιδιών με το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός
  • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (website&app) και ειδικών ενημερωτικών δράσεων
  • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ σε συνεργασία με την TUV AustriaHellas.

/Web: www.safewatersports.gr

/Facebook: Safe Water Sports

/Twitter: @SafeWaterSport

/Instagram: safe_water_sports

/YouTube: safe water sports

/Pinterest: safe water sports

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ