Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSafe Bulkers: Από 2,70% έως 3,10% η απόδοση του ομολόγου – Ξεκινά...

Safe Bulkers: Από 2,70% έως 3,10% η απόδοση του ομολόγου – Ξεκινά τη Δευτέρα η δημόσια εγγραφή

Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο μπήκε πλέον η ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers συμφερόντων Πόλυ Β. Χατζηωάννου, καθώς το εύρος της απόδοσης ορίστηκε μεταξύ 2,70% με 3,10% ενώ η προσφορά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 7-9 Φεβρουαρίου.

Η εισηγμένη στο NYSE της Wall Street προχωρά στην έκδοση ομολόγου έως 100 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, ενώ η τιμή διάθεσης είναι στα 1.000 ευρώ ανά ομολογία. Θα είναι η τρίτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία που εκδίδει ομόλογο στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τις Costamare Participations PLC και Capital Product Partners που άνοιξαν αυτή την αγορά το 2021.

Σημειώνεται πως η έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου θα γίνει την μεθεπόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Η Safe Bulkers διαθέτει ένα στόλο 42 φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου μετά τις πρόσφατες προσθήκες που έκανε. Η εταιρεία του Π. Χατζηωάννου βρίσκεται σε φάση μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, με στόχο την ανανέωση του στόλου της, καθώς έχει υπό ναυπήγηση εννέα πλοία. Μάλιστα, η Safe Bulkers πραγματοποίησε το 2021 σημαντικές κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της, καθώς προχώρησε στην πώληση εφτά πλοίων, ενώ εξαγόρασε τέσσερα μεταχειρισμένα.

Η Safe Bulkers είναι εισηγμένη στο NYSE της Νέας Υόρκης από το 2008, ενώ με «δύναμη πυρός» τα εννέα «super eco» bulk carriers πλοία που κατασκευάζει στην Ιαπωνία, είναι η τρίτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία που ανοίγει «παρτίδες» με το ελληνικό χρηματιστήριο. Η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση περίπου στα 460 εκατ. δολάρια, με τη μετοχή της να κλείνει με άνοδο περίπου 200% το 2021, ενώ ο στόλος της έχει αποτίμηση κοντά στο 1 δισ. δολάρια.

Πρόσφατα η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την απόκτηση ενός bulk carrier, χωρητικότητας 181,000 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 σε ιαπωνικό ναυπηγείο, στην τιμή έναντι 33,8 εκατ. δολαρίων. Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει από τα ταμειακά διαθέσιμα της Safe Bulkers. Το εν λόγω πλοίο θα μετονομαστεί σε “MV Maria” και θα παραδοθεί στη ναυτιλιακή εντός του Φεβρουαρίου 2022.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ