Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ«Rust»: Ποιος έβαλε τις σφαίρες στο όπλο;

«Rust»: Ποιος έβαλε τις σφαίρες στο όπλο;

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση που σχετίζεται με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», με την αστυνομία να δηλώνει πως η έρευνα παραμένει ανοιχτή. Φρουροί ασφαλείας τοποθετήθηκαν το Σάββατο κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο ράντσο όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα της ταινίας.

Υπενθυμίζεται πως στον Άλεκ Μπόλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό. Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς κατά λάθος, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε. Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε. Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπόλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Η εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ο κασκαντέρ σωσίας του Μπόλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος δύο σφαίρες με ένα «υποκατάστατο πυροβόλο όπλο» («prop firearm»), αφού του είχαν πει ότι ήταν ένα «κρύο όπλο» («cold gun») ένας όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για όπλα που δεν είναι γεμισμένα με σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών. Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος παραπονέθηκε σε έναν διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μέλη της ομάδας παραγωγής, που δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα. Ένας βοηθός σκηνοθέτη, ο Ντέιβ Χολς έδωσε στον Μπόλντουιν το υποκατάστατο όπλο και του είπε ότι ήταν ένα «κρύο όπλο», σύμφωνα με μια ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη που υποβλήθηκε στο πλαίσιο εντάλματος έρευνας.

Ένας δικαστής της Σάντα Φε ενέκρινε την Παρασκευή την έκδοση εντάλματος, επιτρέποντας στις αρχές να κατασχέσουν πυροβόλα όπλα, ρουχισμό, κάμερες, κινηματογραφικό υλικό και σφαίρες από το Μπονάνζα Κρικ Ροντς έξω από τη Σάντα Φε.

«Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», ανέφερε, ο πρωταγωνιστής ταινίας Rust, Άλεκ Μπάλντουιν, συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ