Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣRace For Autism: Στις 2 Απριλίου ο αγώνας για τον αυτισμό στη...

Race For Autism: Στις 2 Απριλίου ο αγώνας για τον αυτισμό στη Βουλιαγμένη

Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης παραδοσιακά έχει συνδεθεί με τις αθλητικές δραστηριότητες. Κυρίως αυτές που έχουν, εκτός από αγωνιστικό χαρακτήρα και κοινωνικό και στέλνουν σημαντικά μηνύματα.

Σε αυτή τη λογική, στις 2 Απριλίου 20203, θα γίνει εντός των ορίων του Δήμου ο αγώνας Race For Autism, για τον αυτισμό. Ένας αγώνας 5χλμ, με τίτλο: “Τρέχω για τον αυτισμό στη Βουλιαγμένη”.

Μία σπουδαία πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Race for Autism Gr.

Δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Η πρόεδρός της Άδα Σταματάτου, αποφάσισε να βγάλει μπροστά το ζήτημα του αυτισμού, προκειμένου να εντάσσονται στην κοινωνία εκείνοι που τον αντιμετωπίζουν, σε οποιαδήποτε μορφή. Η δική της αφετηρία για αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία προήλθε από το γιο της Γιάννη, που έχει αυτισμό και την έκανε να αποφασίσει ότι θα αφιερωθεί στην προσφορά.

Η πρόθεσή μας είναι με κάθε ευρώ που συγκεντρώνουμε και ξοδεύουμε για την αναζήτηση γνώσης μέσω έρευνας ή δημιουργίας πόρων, να προσφέρουμε υποστήριξη σε συνηγόρους του εαυτού μας, γονείς, αδέρφια, δασκάλους και οικογένειες που βιώνουν τον αυτισμό στην καθημερινότητα τους”, δηλώνει η κ. Σταματάτου.

Στην παρουσίαση του αγώνα, εκτός από την κ. Σταματάτου, μίλησε ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος έκανε λόγο για τη σημασία του μηνύματος που στέλνει ο συγκεκριμένος αγώνας, σε μία περιοχή που υποστηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις και έχει συνδεθεί με αυτές τις δράσεις.

Αποκάλυψε επίσης ότι αυτή η συνεργασία με την κ. Σταματάτου προέκυψε μετά από μία όχι καλή επικοινωνία μαζί της αρχικά, όταν εκείνη είχε καταγγείλει διαδικτυακά την έλλειψη χώρου για την πεζοπορία ατόμων με τέτοιου είδους ανάγκες στην περιοχή.

Ο αγώνας είναι κατάθεση ψυχής. Πρέπει να εντάξουμε τα παιδιά αυτά στην κοινωνικότητα. Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας να οργανώνουμε αυτό το σημαντικό γεγονός, ώστε το μήνυμα να περάσει στην κοινωνία. Στην περιοχή μας αγαπάμε τον αθλητισμό. Μαζί με τον πολιτισμό είναι οι βασικοί πυλώνες. Η πόλη μας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μία αθλούπολη”, είπε ο δήμαρχος.

Ο κ.Κωνσταντέλλος εξήγησε πως έφτασαν οι δύο πλευρές όχι απλά να τα βρουν αλλά και να συνεργαστούν τόσο παραγωγικά και αποδοτικά.

Με τη δράση αυτού του αγώνα και την κ. Σταματάτου συνεργάζεται ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. “Οποιοσδήποτε δεν έχει την επωνυμία είναι δύσκολο να αναδείξει κάτι και να ξεσηκώσει την κοινωνία” είπε, εξηγώντας το λόγο που αφιερώνει την προσπάθειά του για να υποστηρίξει την προσπάθειά της.

Η αναπηρία είναι μία. Δεν υπάρχει πιο καλή, πιο ελαφριά. Αφιερώνω τον αγώνα στα αδέλφια των ατόμων με αυτισμό που κάνουν και αυτά το δικό τους αγώνα“, δήλωσε η κ. Σταματάτου, καταλήγοντας πως αυτό που συμβαίνει με τη συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα κάποτε έμοιαζε με επιστημονική φαντασία.

Το 2021 λόγω της πανδημίας covid-19 ο αγώνας RACE FOR AUTISM GR πραγματοποιήθηκε virtual όλο το μήνα Απρίλιο, με δωρεάν συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του αγώνα είναι ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς. Στην άμεση υποστήριξη με τις ενέργειές τους και οι συνεργάτες του Δημάρχου, όπως η κ. Μαρία Φουρναράκη – Εντεταλμένη Σύμβουλος για την εναρμόνιση δράσεων και έργων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και η αντιδήμαρχος κ. Βίκυ Σφήκα, όπως και η Μαρία Μπραϊμνιώτη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ