Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSPublic: Το διαζύγιο με τα Media Mark, οι νέες επενδύσεις και η...

Public: Το διαζύγιο με τα Media Mark, οι νέες επενδύσεις και η επιστροφή στα κέρδη

Έχοντας περάσει την τελευταία τριετία μια μεταβατική περίοδο λόγω του Covid-19 αλλά και του «αποχωρισμού» από τα Media Markt, o όμιλος Public, που ανήκει στο Olympia Group, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στοχεύει φέτος σε λειτουργική κερδοφορία 15 εκατ. ευρώ και από το 2024 την επιστροφή σε καθαρή κερδοφορία, μετά από χρόνια.

Με 61 καταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και στην Κύπρο, το συνολικό δανεισμό να έχει κατέλθει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ και τη μεγάλη αντεπίθεση στον τομέα των λευκών συσκευών σε πλήρη εξέλιξη, ο όμιλος Public στοχεύει φέτος σε κύκλο εργασιών πάνω από 500 εκατ. ευρώ, έναντι 481 εκατ. ευρώ το 2022 και 436 εκατ. το 2021.

Χοντρικά, ο κύκλος εργασιών των 500 εκατ. ευρώ, όπως επισήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Public Group, τα 300 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον κλάδο τεχνολογίας (κινητά, υπολογιστές, gadgets), τα 100 εκατ. ευρώ από τον τομέα πολιτισμού (βιβλία, ταινίες κ.λπ.) και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από τις οικιακές συσκευές.

Για το 2023, όπως τόνισε ο κ. Μπουρλάς, γίνονται επενδύσεις περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ ίδιο ποσό θα επενδυθεί και το 2024 που αναμένεται να είναι κομβική χρονιά για το Group, καθώς θα περάσει σε κερδοφορία. Αναφορικά με την Κύπρο, τόνισε ότι πάει εξαιρετικά, φέρνοντας 60 εκατ. ευρώ πωλήσεις ετησίως.

Σχετικά με τα καταστήματα, ο CEO της Public τόνισε πως η εμπειρία έχει δείξει πως το ιδανικό μέγεθος είναι στα 2.000 με 2.500 τ.μ., καθώς τα μεγαλύτερα καταστήματα – όπως έδειξε το παράδειγμα της Media Markt, κουράζουν τον καταναλωτή και τον οδηγούν στη σύγχυση. Την ίδια ώρα τόνισε πως έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ οι πωλήσεις μέσω του on line καναλιού, διαδικασία που «άνθισε» την περίοδο της πανδημίας, όμως τώρα οι καταναλωτές έχουν επανέλθει στα φυσικά καταστήματα. Οι διαδικτυακές πωλήσεις πλέον ξεπερνούν το 25% του τζίρου, ενώ τα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν και το 30%.

Τα 13 νέα Public + home

Πλέον οι πωλήσεις στις οικιακές συσκευές ήδη ξεπερνούν το 20% του συνολικού τζίρου του Public Group, ενώ ετοιμάζει 13 νέα “Public + home” ανά την Ελλάδα, απορροφώντας και τους 530 πλήρως εξειδικευμένους εργαζόμενους της Media Markt. Συνυπολογίζοντας το νέο concept καταστημάτων, τα Public αριθμούν πλέον συνολικά 30 καταστήματα με μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές σε Ελλάδα και Κύπρο, γεγονός που αντανακλά το όραμα και την αφοσίωση του brand για μια πιο εξειδικευμένη πρόταση στον τομέα του σπιτιού.

Συνάμα, έγινε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει και το μεγαλύτερο outlet στο κατάστημα του Ρέντη, με συσκευές τεχνολογίας, είδη πολιτισμού, λευκές συσκευές και προϊόντα για το σπίτι σε προνομιακές τιμές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ