Ας συμφωνήσουμε στο μίνιμουμ της λογικής. Καμίας μορφής εξάρτηση δεν είναι καλή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τα χάπια που λαμβάνει κανείς προκειμένου να καταφέρει να κοιμηθεί!
Γι΄αυτό οι σύλλογοι της Premier League λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να καταπολεμήσουν το αυξανόμενο πρόβλημα της εξάρτησης των ποδοσφαιριστών από τα υπνωτικά χάπια. Η παραδοχή του Ντέλε Άλι ότι εθίστηκε στη φαρμακευτική αγωγή έχει αναστατώσει το αγγλικό πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με πηγές από τη Αγγλία, κορυφαίοι σύλλογοι παραδέχθηκαν πως ο διεθνής μέσος δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
Συγκεκριμένο φάρμακο έγινε δημοφιλές μεταξύ των ποδοσφαιριστών, για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Αν και προκαλούσε αμνησία, παραισθήσεις και κατάθλιψη, παρ΄όλα αυτά αρκετοί παίκτες ζητούσαν από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας τους να τους χορηγηθεί μία δόση την ημέρα, ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν το βράδυ πριν τον αγώνα.
Το κορυφαίο επίπεδο του ανταγωνισμού στην Premier League δεν επιτρέπει στιγμή χαλάρωσης για τους πρωταγωνιστές των ομάδων, σε μία Λίγκα που είναι πρώτη σε κάθε τομέα, αγωνιστικά και εμπορικά. Κατά συνέπεια οι απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας αγγίζουν πολλές φορές όρια μη αντιμετωπίσιμα σε ανθρώπινο επίπεδο.
Το ζήτημα απασχολεί όλα τα club της Premier League, που ζητούν συμβουλές από ειδικούς του ύπνου σχετικά με τεχνικές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους παίκτες.
Η αποκάλυψη πάντως από τον άλλοτε διεθνή άγγλο, που ανήκει στην Έβερτον και δεν τα κατάφερε με το δανεισμό του στη Μπεσίκτας, ότι έμεινε έξι εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης, καθώς είχε αναπτύξει εθισμό σε υπνωτικά χάπια, ήταν μόνο μία πλευρά των συνταρακτικών προσωπικών ιστοριών του. Διότι μιλώντας στο podcast του Γκάρι Νέβιλ, ο Ντέλε Άλι τοποθετήθηκε και για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, αλλά και για το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να κάνει το βαποράκι, πριν υιοθετηθεί από μία οικογένεια που τον βοήθησε να μπει στο σωστό δρόμο.