Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣPremier League: Προπονητής του Αυγούστου ο Άγγελος Ποστέκογλου

Premier League: Προπονητής του Αυγούστου ο Άγγελος Ποστέκογλου

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το μήνα Αύγουστο στην Premier League έλαβε ο Άγγελος Ποστέκογλου.

Εξέλιξη λογική καθώς η Τότεναμ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τον 58χρονο στον πάγκο της, χωρίς μάλιστα να έχει γνωρίσει ήττα μέχρι στιγμής, παρά την αποχώρηση του Χάρι Κέϊν.

Είναι επίσης σημαντικό ότι ο βραζιλιάνος Ρισάρλισον, που αποκτήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και ξεκινάει πλέον αυτός στην κορυφή της επίθεσης, προς το παρόν δεν έχει σκοράρει κανένα από 6 γκολ των λονδρέζων στο πρωτάθλημα…

Οι “σπερς” έδωσαν τον Αύγουστο τρία παιχνίδια, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπόρνμουθ με το ίδιο σκορ, 2-0, ενώ μετρούν και μία ισοπαλία κόντρα στην Μπρέντφορντ, 2-2.

Η ομαδική λειτουργία της Τότεναμ, που έμαθε αμέσως να ζει χωρίς τον κεντρικό επιθετικό της Εθνικής Αγγλίας, φάνηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, κόντρα στη Μπρέντφορντ, όπου σκόραραν δύο παίκτες της αμυντικής γραμμής, ο Κρίστιαν Ρομέρο και ο Έμερσον.

Στη νίκη της 2ης αγωνιστικής επί της Γιουνάϊτεντ, δίχτυα βρήκε ο σενεγαλέζος χαφ Παπέ Ματάρ Σαρμ, ενώ το δεύτερο ήταν αυτογκόλ του Λισάντρο Μαρτίνες. Στην 3η αγωνιστική και το 2-0 εκτός έδρας από της Μπόρνμουθ, σκόραραν ο Μάντσισον και ο Κουλουσέφσκι.

Ο νοτιοκορεάτης Σον πήρε τη θέση του Ρισάρλισον στην ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής και έγινε ο πρώτος κεντρικός επιθετικός της ομάδας που σκόραρε εφέτος, στο εκτός έδρας 5-2 επί της Μπέρνλι. Το έκανε μάλιστα τρεις φορές (!), με τα άλλα δύο γκολ να πετυχαίνουν ο Ρομέρο και ο Μάντισον. Αυτός ο αγώνας βέβαια δεν υπολογίζεται στη βράβευση του μήνα για τον προπονητή επειδή έγινε Σεπτέμβριο.

Για τον ελληνοαυστραλό Ποστέκογλου η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Λονδίνου ήταν μεγάλο βήμα στην καριέρα του, μετά την κατάκτηση του εγχώριου treble με την Σέλτικ στη Σκωτία.

Ο Ποστέκογλου, που υπέγραψε στις 6 Ιουνίου στην Τότεναμ για τέσσερα χρόνια, έχει εργαστεί στο παρελθόν στις: Γιοκοχάμα Μαρίνος, Μπρισμπέιν Ρόαρ και Μελβούρνη Βίκτορι, ενώ διετέλεσε για μία τετραετία ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Το 2008 είχε και ένα πέρασμα από την Παναχαϊκή.

Ως προπονητής της Σέλτικ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2022 και 2023), ένα κύπελλο (2023) και δύο League Cup (2022 και 2023).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ