Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSPlacement για το 5,04% στη Mytilineos – Κάνει περαιτέρω άνοιγμα σε ξένους...

Placement για το 5,04% στη Mytilineos – Κάνει περαιτέρω άνοιγμα σε ξένους επενδυτές

(upd)Κίνηση για την περαιτέρω διεθνοποίηση με επιπλέον άνοιγμα σε ισχυρούς ξένους επενδυτές έκανε χθες το απόγευμα η Mytilineos η οποία προχώρησε σε placement.

Η αρχική στόχευση του placement ήταν για 4,5 εκατ. μετοχές, ήτοι το 3,15% του μετοχικού κεφαλαίου, όμως η μεγάλη ζήτηση και η εξαιρετική αποδοχή από τους ξένους θεσμικούς άλλαξε τα δεδομένα, αναβαθμίζοντας τη διαδικασία καθώς δόθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΥΤΙΛ.

Οι μετοχές διατέθηκαν στα 35,5 ευρώ δηλαδή με discount 8,8% έναντι του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής, ενώ με βάση τη μέση τιμή τριμήνου το discount είναι 4%. Παράλληλα, με βάση τη μέση τιμή 52 εβδομάδων, δεν υπάρχει discount. Το σύνολο της συναλλαγής έφτασε στα 256 εκατ. ευρώ, ενώ τη διαδικασία διεκπεραίωσαν οι Citi και Morgan Stanley με τη συμμετοχή της ελληνικής Euroxx Χρηματιστηριακή.

Πωλητής ήταν ο κ. Μυτιληναίος μέσω των ελεγχόμενων από αυτόν εταιρειών Frezia Ltd. και Kilteo Ltd., με το μερίδιό του πλέον στον όμιλο να πέφτει στο 21,5% από 26,54% προηγουμένως. Πρόκειται για πρωτοβουλία που στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση του free float της μετοχής, που πλέον θα ξεπεράσει το 68%, ενόψει και της προετοιμασίας εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Συνάμα, η κίνηση αυτή θα αυξήσει τη βαρύτητα της Mytilineos στους δείκτες στο Χ.Α και της MSCI που συμμετέχει ενώ θα συμβάλλει στην αύξηση του αποτυπώματος της εταιρείας στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών.

Ο κ. Μυτιληναίος αποφασίζει να «ανοίξει» ακόμη περισσότερο μετοχικά τον όμιλο βάζοντας περισσότερους μεγάλους και ισχυρούς επενδυτές στο μεγάλο του όραμα, λίγους μήνες πριν περάσει την πύλη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ