Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣPiraeus Street Long Jump: Εύκολα πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου ένα μήνα πριν...

Piraeus Street Long Jump: Εύκολα πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο οικοδεσπότης και στο εφετινό 2ο Piraeus Street Long Jump και έπαιξε αυτό το ρόλο άριστα. Δύο εβδομάδες μετά τον εκπληκτικό αγώνα του στη Ρώμη και το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν πρώτος με 8.06 και στο αγωνιστικό τεστ επί ελληνικού εδάφους, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, που μεταδόθηκε ζωντανά από το Mega Play και το One Channel.

Λίγο πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν πήρε μεγάλα ρίσκα και ήταν λογικό να προσέξει αρκετά, πολύ περισσότερο μετά από το τέταρτο άλμα, στο οποίο κινδύνεψε να τραυματιστεί.

Ο Τεντόγλου ήταν και πέρυσι ο νικητής, στον 1ο αγώνα με 8,24 μ. και ήθελε εφέτος μια ακόμη καλύτερη επίδοση, όμως αυτό που είχε σημασία ήταν να ταξιδέψει υγιής στο Παρίσι.

Μετά το τέλος του αγώνα – γιορτή στον Πειραιά, ο καλύτερος αθλητής του μήκους στον κόσμο έλαβε την πλακέτα του κορυφαίου από το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Στα τρία πρώτα άλματα ο έλληνας πρωταθλητής έκανε 8.06, 8.00 και 8.05. Στο τέταρτο γλίστρησε και λίγο έλλειψε να τραυματιστεί. Ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι του ζήτησε να αλλάξει παπούτσια καθώς έφυγε ένα καρφί από το αριστερό.

Στο πέμπτο άλμα με αλλαγμένο το ένα παπούτσι, το αριστερό, πάτησε αρκετά πίσω από τη βαλβίδα και την άφησε χωρίς να προσπαθήσει για επίδοση. Ούτε στο έκτο ρίσκαρε, με αποτέλεσμα να μείνει τελικά στο 8.06 της πρώτης του προσπάθειας που ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στην κορυφή του αγώνα.

Ο Τεντόγλου είχε τη συμπαράσταση του κόσμου και τη λατρεία των μικρών θαυμαστών του, που τον στήριξαν με το μήνυμα: “Μίλτο φέρε μας το χρυσό από το Παρίσι!”.

Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε πιθανό τραυματισμό, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε: “Μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Είναι πιο δύσκολοι οι street αγώνες, όχι όπως σε κανονικό στάδιο. Δεν τραυματίζομαι εγώ! Ήθελα ένα 8.20 μου ήταν όμως δύσκολο σήμερα. Δεν με βολεύουν αυτοί οι διάδρομοι. Πέρυσι έκανα 8,24 που είναι η μεγαλύτερη επίδοσή μου σε street αγώνα και γενικά πολύ σπουδαία σε τέτοιο αγώνα στο δρόμο”.

Ο εκπληκτικός 19χρονος Σαραμπογιούκοβ από τη Βουλγαρία έκανε 8.05 και ήταν δεύτερος. Τρίτος ο Μέντλσμιθ από τη Τσεχία με 8.00 μ.

Πριν τον Τεντόγλου, έγινε εντυπωσιακός αγώνας στις γυναίκες. Εκεί στο τελευταίο άλμα η Ροτάρου από τη Ρουμανία έφτασε στα 6.94, με την τρίτη καλύτερη επίδοση για εφέτος στον κόσμο. Πριν την Ροτάρου η Φιλίππα Κβίτεν από την Κύπρο έκανε κι αυτή την καλύτερη εφετινή της επίδοση “πετώντας” στα 6.64. Από τις ελληνικές συμμετοχές η Γκόγκα έφτασε στα 6.38 και η Στεφανοπούλου στα 6.11.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ