Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Pfizer: Η γ' δόση εμβολίου εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον

Pfizer: Η γ’ δόση εμβολίου εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον

Στην πρώτη τους επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την προστασία που μπορούν να προσφέρουν τα εμβόλια που παρέχουν απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον προχώρησαν την Τετάρτη οι εταιρείες Pfizer/BioNTech.

Οι δύο εταιρείες, ανακοίνωσαν πως σε εργαστηριακή δοκιμή του εμβολίου, αποδείχτηκε ότι μία 3η δόση μπορεί να εξουδετερώσει τη νέα παραλλαγή. Συγκεκριμένα, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι οι δυο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer τα αυξάνουν κατά 25 φορές.

«Με την τρίτη υπάρχουσα αναμνηστική δόση του εμβολίου, αυξάνονται τα αντισώματα στον οργανισμό κατά 25 φορές, παρέχοντας παρόμοιο επίπεδο με αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ύστερα από τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου έναντι του αρχικού ιού και άλλων παραλλαγών του», ανακοίνωσαν σήμερα οι δυο εταιρείες.

«Στο πλάσμα αίματος ανθρώπων που έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού, τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων είναι πάνω από 25 φορές λιγότερα σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον έναντι του αρχικού στελέχους του ιού», προσθέτουν.