Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑPersonal Data Issues in times of Emergencies: Remote Work & Contact Tracing

Personal Data Issues in times of Emergencies: Remote Work & Contact Tracing

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε την αυλαία του το 2ο Διαδικτυακό Σεμινάριο του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Επαγγελματίες της Ιδιωτικότητας (EADPP), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδος 19:00. Με 106 συμμετέχοντες από 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της πόλης του Μεξικό και πάνω από 300 συγχρόνως θεατές από το Facebook Live Broadcasting.

Το Σεμινάριο αυτό με τίτλο “Personal Data Issues in times of Emergencies: Remote Work & Contact Tracing”, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων σε εποχές κρίσης όπως είναι αυτές που ζούμε, παρούσης της πανδημίαας COVID-19, στην απομακρυσμένη εργασία αλλά και ιχνηλάτηση επαφών. Πραγματεύτηκε τα ζητήματα που εχουν προκαλέσει την ανησυχία των πολιτών κατά την επεξεργασία απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Πώς προστατεύονται οι πολίτες από τέτοια εκτεταμμένη επεξεργασία προσωπικών τους δεδομένων, ποια τα δικαιώματά τους, πρόκειται για μια κατάσταση μόνιμη ή χρονικά περιορισμένη; Που καταλήγουν τα προσωπικά μας δεδομένα και ποια ειναι η χρυσή τομή αναγκαιότητας εργασίας αλλά και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων; Τι πρόκειται να γίνει με την νέα χρονιά; Ποιες οδηγίες προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το Δικαιώμα που ΠΡΕΠΕΙ να έχουν οι εργαζόμενη ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ τους από την απομακρυσμένη εργασία από το σπίτι;

Καθώς και άλλα πολλά Φλέγοντα ζητήματα πρόκειται ανέπτυξαν οι δύο ομιλητές και καλεσμένοι της Ένωσης η κα Χαρα Δ. Ζέρβα, εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας με έδρα την Αθήνα “Νικόλας Κανελλόπουλος Χαρα Ζέρβα & Συνεργάτες” και ο κος Ιωάννης Καλλιάς, CEO της TUV AUSTRIA GREECE. Οικοδεσπότες ήταν η επικεφαλής του Ελληνικού Παραρτήματος και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλγα Τσιπτσέ καθώς και το ΔΣ του Ελληνικού Παραρτήματος, ο ΓΓ Δήμος Κωστούλας και τα μέλη Λευτέρης Χειλιουδάκης, Τάσος Μαλισάγκος & Σοφία Τσιπτσέ. Επίτιμοι Καλεσμένοι ήταν ο πρώην πρόεδρος και Ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Dr. Marc Vrijhof, η προσφάτος εκλεγείσα παμψηφί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Μαρία Ραφαήλ, καθώς και οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων Ιρλανδίας (Mr. Michael Spratt), της Ολλανδίας (Mr. Dietger Koopmans) κα.

Το Ελληνικό Παράρτημα της EADPP δημιουργήθηκε τέλη του 2019 σύμφωνα με το Καταστατικό της EADPP Europe. Η ιδρυτής και επικεφαλής του Όλγα Τσιπτσέ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω διαμεσολαβήτρια & DPO σε σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα, είχε εκλεγεί στην Επιτροπή Πιστοποιήσεων της EADPP (Europe) και προήχθη στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο, καθώς δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στον τομέα της ιδιωτικότητας.

Το Ελληνικό Παράρτημα της EADPP δημιουργήθηκε τέλη του 2019 σύμφωνα με το Καταστατικό της EADPP Europe. Η ιδρυτής και επικεφαλής του Όλγα Τσιπτσέ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – διαμεσολαβήτρια & DPO σε σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα, είχε εκλεγεί στην Επιτροπή Πιστοποιήσεων της EADPP (Europe) και προήχθη στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο, καθώς δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στον τομέα της ιδιωτικότητας.

Η Ενωση EADPP ιδρύθηκε στις 28-11-2018 στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας με απώτερους στόχους:
•τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος πιστοποίησης όλων των Επαγγελματιών της Ιδιωτικότητας, ώστε να υπάρξει συνεκτικότητα και ομοιογένεια σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν όλοι όσοι εργάζονται με αντικείμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων,
•την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
•την σωστή εκπροσώπηση των επαγγελματιών ιδιωτικότητας σε ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να υπάρχει σωστή και δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς και πάσης φύσης άλλη διεκδίκηση.

Δυο χρόνια μετά τη δημιουργία της στο Μάαστριχτ αριθμεί περισσότερα από 1.100 μέλη από περισσότερες από 30 χώρες, 16 των οποίων εντός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση EAPDD μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http:// www.eadpp.eu/, ενώ για τη συμμετοχή στο σεμινάριο το οποίο δεν έχει κόστος συμμετοχής πρέπει να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: greece@eadpp.eu.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ