Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS...o Dimon, ο Παπαδόπουλος και ο Πατέλης

…o Dimon, ο Παπαδόπουλος και ο Πατέλης

Θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, έστω ένα μικρό κομμάτι της… πίτας του City του Λονδίνου, που ήδη διαμοιράζεται σε όλη την Ευρώπη;     

Στο 1,6 τρις $ υπολογίζεται το ενεργητικό (τραπεζών, επιχειρήσεων, αγορών) που μεταφέρεται από την αγγλική πρωτεύουσα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, αλλά και Αμστερνταμ, Βρυξέλλες μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.      

Η αλήθεια είναι, πως η Αθήνα άργησε, καθυστέρησε πολύ, χωρίς σχεδιασμό και ανθρώπους με γνώση-πρόσβαση στις “αγορές”.      

Και ό,τι έχει γίνει, αποδίδεται στον ‘Αλεξ Πατέλη, τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, ο οποίος διατηρεί έναν ικανοποιητικό κύκλο γνωριμιών και διασυνδέσεων.      

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως μεταξύ των 3-4 περιπτώσεων που είναι στο monitoring της Αθήνας (λ.χ Goldman Sachs, Nomura) η πιο ώριμη είναι αυτή της JP Morgan.   

Με αυξημένη παρουσία στα “ελληνικά πράγματα” τα τελευταία χρόνια ο επενδυτικός κολοσσός του Jamie Dimon (Παπαδημητρίου) με τον ελληνοαμερικανό billionnaire να έχει στην ομάδα του 5 επιτελείς για την Ελλάδα.

Επικεφαλής της GreekTeam της JP Morgan, ο γνωστός μας από την θητεία του στον ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος. Ο άνθρωπος, που μαζύ με τον Δημήτρη Τσάκωνα οργάνωσαν το περίφημο swap ελληνικών ομολόγων βάζοντας- επί της ουσίας- την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.      

Για να δούμε. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ