Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSO Τσίπρας αναζητά ρεβάνς για το Μάτι και τη Μάνδρα

O Τσίπρας αναζητά ρεβάνς για το Μάτι και τη Μάνδρα

Τελικά οι μάσκες έπεσαν. Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν ξεπέρασε τη διπλή τραγωδία σε Μάτι και Μάνδρα, που έγιναν επί διακυβερνήσεως του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύει ότι αυτό σήμανε την αρχή του (πολιτικού) του τέλους.

Για αυτό και αναζητά ρεβάνς. Την περίμενε το καλοκαίρι με τις φωτιές αλλά δεν του βγήκε. Επιτέθηκε στο πρόγραμμα εκκενώσεων ακριβώς γιατί του χάλασε τα πολιτικά σχέδια.

Τώρα αποφάσισε να βάλει στο περιθώριο τις φωνές που του έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στους νεκρούς της πανδημίας και επέλεξε να ακούει τους ακραίους του κόμματός του.

Με κάθε τρόπο υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια που στόχο είχε να σωθούν ζωές.

Δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι στην πρώτη φάση τα πήγαμε καλά.

Ότι η μικρή Ελλάδα κατάφερε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού, που το ζήλεψαν και το ζηλεύουν ακόμη πολλές χώρες σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι η χώρα μας και από πλευράς οικονομίας και υποδομών, όσο και από υγειονομικής υποδομής.

Αρχισε τις καταγγελίες για τους ελάχιστους που εμβολιάστηκαν στην αρχή εκτός σειράς, που δεν ήταν μόνο “γαλάζιοι” και στη συνέχεια άφηνε τον Πολάκη να ξεσαλώνει κατά των εμβολίων.

Εφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι στις διαδηλώσεις δεν κολλά ο κορονοιός και μίλησε για ξεστοκάρισμα εμβολίου.

Και όλα αυτά όταν ο κ. Τσίπρας άφησε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας σε τραγική κατάσταση. Με μεγάλες περικοπές στην υγεία, που δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που το 2016 κατέθεσε στον προϋπολογισμό για την Υγεία μόλις 3,77 δις όταν επί Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν 4,1 δις. Το ίδιο έκανε και το 2018 3,8 δις. Και ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τον πήγε πριν την πανδημία στα 4,8 δις.

Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του ανακάλυψαν τις VIP ΜΕΘ και τώρα τη μελέτη Τσιόδρα, τον οποίο πυροβολούσαν ως “άνθρωπο” του Μητσοτάκη όλον αυτόν τον καιρό.

Ακόμη όμως και αυτή τη μελέτη τη διάβασαν με παραμορφωτικούς φακούς.

Στην ίδια τη μελέτη την οποία επικαλείται και στην ίδια παράγραφο αναφέρεται ότι «αυτό (α) αφορούσε λίγους, μόνο ~5% των διασωληνωμένων (οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ), και (β) εν μέρει ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή». Ο κ. Τσίπρας βέβαια αποκρύπτει τα στοιχεία που δεν βολεύουν την ερμηνεία του. Παλιά του τέχνη κόσκινο. Αγκαλιάζει όταν τον βολεύει από το Γιαννάκο (ο οποίος έλεγε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνουν 5000 άνθρωποι κάθε χρόνο έξω από τις ΜΕΘ) μέχρι και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όχι πως η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό δεν έκανε λάθη. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και παραλείψεις. Όχι πως μερικοί Υπουργοί δεν έπρεπε να μιλάνε τόσο και να μπερδεύουν τους πολίτες. Όχι ότι έπρεπε να κρατά μικρό καλάθι για το τέλος μιας απρόβλεπτης πανδημίας.

Αλλά όχι να αποδεχτούμε και την σπέκουλα πάνω στην πανδημία. Δεν είναι όλα για ψηφαλάκια, σύντροφε Αλέξη. Άλλος είναι ο σταυρός των εκλογών και άλλος ο σταυρός που σηκώνουν οι άνθρωποι που χάνουν τους δικούς τους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ