Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSNOVA: «Τρέχει» η οπτική ίνα και το επενδυτικό πλάνο των 2 δισ....

NOVA: «Τρέχει» η οπτική ίνα και το επενδυτικό πλάνο των 2 δισ. ευρώ

Σε εξέλιξη είναι το επενδυτικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ που υλοποιεί η NOVA που ανήκει στη United Group, τον κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών και media στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ παρά τις καθυστερήσεις και τα προσκόμματα, που αναδιαμόρφωσαν στόχους και προτεραιότητες, η εταιρεία έχει πλάνο για να έχει φέρει οπτική ίνα σε 500 χιλιάδες νοικοκυριά και 40 χιλιάδες επιχειρήσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, απώτερος στόχος είναι έως το πρώτο τρίμηνο του 2026, η οπτική ίνα της NOVA να βρίσκεται σε 1 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτά επισήμαναν χθες, μεταξύ άλλων, στελέχη της διοίκησης της NOVA στο περιθώριο της λαμπερής εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων συσκευών τηλεφώνων και ακουστικών που «ρίχνει» η εταιρεία στην αγορά, σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο «χάραξης» της οπτικής ίνας έχει αναπροσαρμοστεί καθώς καταγράφηκαν κάποιες καθυστερήσεις συγκριτικά με την αρχική στόχευση, όμως σε κάθε περίπτωση, ο απώτερος στόχος είναι έως τα τέλη του 2027, να υπάρχει ένα εκτεταμένο ιδιόκτητο δίκτυο από 1,6 εκατ. γραμμών οπτικών ινών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα ξεπερνά τα 22.000 χλμ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει ήδη και το έργο για την επίγεια σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου περιφερειακού δικτύου με στόχο την ενίσχυση των υποδομών της United Group (UG) στη ΝΑ Ευρώπη.

Η σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα καλύπτει 548 χλμ. δικτύου, περνώντας από οκτώ μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλος, Λάρισα, Λαμία, Λιβαδειά και Θήβα. Από τη Θεσσαλονίκη, η νέα διαδρομή θα συνδέει τη Σόφια και το Βελιγράδι και, διασχίζοντας όλη την περιοχή των Βαλκανίων, θα συνδέεται με τους κύριους κόμβους της Δυτικής Ευρώπης μέσω της Λιουμπλιάνας.

Οι νέες καινοτόμες συσκευές

Η Nova παρουσίασε χθες το νέο οικοσύστημα καινοτόμων συσκευών που περιλαμβάνουν το Nova 5G Pro Smartphone, ακουστικά και έξυπνο παιδικό ρολόι, κάνοντας την τεχνολογία αιχμής προσιτή σε όλους.

Αναφορικά με το λανσάρισμα και τη δωρεάν διάθεση των νέων συσκευών στα προγράμματα της, τα στελέχη της Nova επισήμαναν πως στόχος είναι να προσφέρονται προϊόντα με την καλύτερη δυνατή απόδοση στην καλύτερη τιμή. Όπως έγινε γνωστό οι νέες συσκευές θα διατίθενται στα υφιστάμενα προγράμματα της εταιρείας αλλά και σε νέα που θα γίνουν γνωστά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο CMO της Nova, Μιχάλης Αναγνωστάκος (φωτό πάνω), «η επόμενη γενιά premium συσκευών θα βοηθήσει τη χώρα να επιταχύνει την υιοθέτηση του 5G, βοηθώντας τη μετάβαση της Ελλάδας στην κοινωνία των gigabit».

Mε το λανσάρισμα και τη δωρεάν διάθεση των νέων συσκευών στα προγράμματα της, η Nova συνεχίζει να διευρύνει τα όρια του εφικτού στην καταναλωτική τεχνολογία, παρέχοντας προϊόντα που όχι μόνο ανταποκρίνονται αλλά και ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών, με την καλύτερη δυνατή απόδοση στην καλύτερη τιμή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ