Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣMytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON- Τι αναφέρει...

Mytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON- Τι αναφέρει για κερδοφορία και ΑΠΕ;

Ανεβάζει την τιμή στόχο στα €36 (περίπου 50% upside) από τα €28/μετοχή προηγουμένως η Edison με νέα έκθεσή της για την εισηγμένη διατηρώντας τη σύσταση για “αγορά”.

Συγκεκριμένα, η Edison εκτιμά ότι η μετοχή θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών με οδηγό τη διαρθρωτική αύξηση της κερδοφορίας της, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της σημαντικής συνεισφοράς των ΑΠΕ τα επόμενα έτη. Οι καταλύτες για το re-rate της μετοχής της Mytilineos, από τα σημερινά επίπεδα των €25/μετοχή στα €36/μετοχή, που προβλέπει η Edison είναι:

  • Το συμπαγές της κερδοφορίας της Mytilineos που ενισχύεται σταθερά κάθε χρόνο, παραμένοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστη από οποιαδήποτε μορφής κρίση.
  • Η σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η εταιρεία, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση των κερδών του Τομέα των Μετάλλων για το 2023 ενώ χτίζουν το προφίλ κερδοφορίας των επόμενων ετών
  • Οι σημαντικές επενδύσεις, που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στα ΑΠΕ, πλέον δρέπουν καρπούς, καθώς η Mytilineos για το 2023 και 2024 εκτιμάται ότι θα έχει κερδοφορία, μόνο από τα ΑΠΕ, €203 εκατ. και €253 εκατ. αντίστοιχα. Δηλαδή η εταιρεία αυξάνει την κερδοφορία των ΑΠΕ με ένα ρυθμό της τάξης του 25% το χρόνο
  • Η στρατηγική τοποθέτηση της Mytilineos ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το σύνολο των ευκαιριών που προκύπτουν καθώς η Ευρώπη επιταχύνει την «πράσινη» μετάβαση.

Ο αναλυτής της Edison αξιολογεί σήμερα την M Renewables (το τμήμα ΑΠΕ της Mytilineos), με πάνω από €1.8 δισ., αξία, που όπως αναφέρει, αποτελεί μία συντηρητική προσέγγιση με βάση:

  • Το μέγεθος του Παγκόσμιου portfolio της Εταιρείας
  • Της δυνατότητάς της να το αναπληρώνει συνεχώς με ποιοτικά έργα, καθώς έχει πρόσβαση σε πολλές και μεγάλες διεθνής αγορές.
  • τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους, που εκμεταλλεύεται η Mytilineos σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων.
  • Tης δυνατότητας να αυξήσει σημαντικά το δανεισμό της και άρα να επιταχύνει την ανάπτυξή στα ΑΠΕ, διατηρώντας σταθερά χαμηλά επίπεδα μόχλευσης (<1.5x) και άρα διατηρώντας ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου (low-risk)
  • Tης ικανότητάς της να μπορεί να παραμένει ανταγωνιστική, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο όσων αφορά στο κόστος κατασκευής όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας

Ως εκ τούτου η ανάλυση υπολογίζει ότι η Mytilineos θα ξεπεράσει τα €930 εκατ. EBITDA το 2023 και θα αγγίξει τα €1,050 εκατ. το 2024, ενώ εκτιμά ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία, με κερδοφορία (EBITDA) αρκετά πάνω από το €1 δισ. το χρόνο τα επόμενα έτη.

Τονίζει δε, ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6μηνο, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα τελεί υπό διαπραγμάτευση με αρκετά χαμηλούς πολλαπλασιαστές, κάτω από 5 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για σχεδόν 6.5 φορές που είναι ο μέσος όρος του ανταγωνισμού. Η διαφορά αυτή, καθρεπτίζεται στα €11 ανά μετοχή περιθώριο ανόδου που έχει η μετοχή της MYTILINEOS καθώς θα προσεγγίζει την πραγματική της αξία στο επίπεδο των €35-40.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ