Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑMoody’s: Ηµεροµηνία-ορόσηµο η 13η Σεπτεμβρίου για την ελληνική οικονομία

Moody’s: Ηµεροµηνία-ορόσηµο η 13η Σεπτεμβρίου για την ελληνική οικονομία

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αξιολογήσεις των ξένων οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία, που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, με την αξιολόγηση από τη Moody΄s να είναι η πιο σημαντική, καθώς ο οίκος είναι ο μόνος οίκος που δεν έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.

Ο νέος γύρος αξιολόγησης ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου από τον οίκο DBRS και ακολουθούν η Moody’s στις 13 Σεπτεμβρίου, η Standard and Poor’s στις 18 Οκτωβρίου, η Fitch στις 22 Νοεμβρίου και Scope Ratings στις 6 Δεκεμβρίου 2024.

Η Moody’s είναι ο μόνος από τους μεγάλους οίκους που δεν έχει δώσει ακόμη την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν την αναβάθμιση ήσσονος σημασίας, καθώς η επενδυτική κοινότητα αντιμετωπίζει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σαν να έχουν ήδη λάβει την επενδυτική βαθμίδα.

Όμως όσοι εκτιμούν ότι η αξιολόγηση της Moody΄s, στις 13 Σεπτεμβρίου, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο οίκος Moody’s είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, γι’ αυτό και η δυνητική ζήτηση σε περίπτωση αναβάθμισης για τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να φτάσει πλέον ακόμη και στα 20 δισ. ευρώ.

Η αξιολόγηση της Moody’s παραμένει σε Ba1 (μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική) με σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ