Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSMissing alert για τον Αλέξη

Missing alert για τον Αλέξη

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τελικά εκεί στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν τον Θεό τους. Οπου σταθούν και όπου βρεθούν, κατηγορούν την κυβέρνηση, γιατί άλλα ανακοινώνει στην πανδημία και άλλα εφαρμόζει όταν ανακοινώνει μέτρα.

Για το παλινωδίες και “εγκλήματα” μιλάει δεν έχει ο…στόμας τους.

Τελευταία κωλοτούμπα, η ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος αφού μας κατέθεσε δέκα προτάσεις, αφού βγήκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει να ανοίξουν τα σχολεία με άλλα πρωτόκολλα, εμφανίστηκε Παρασκευή βράδυ για να ανακοινώσει ότι τα σχολεία πρέπει να μην ανοίξουν για λίγες ημέρες. Και καλά βρε άνθρωπέ μου, γιατί δεν το έλεγες τόσο καιρό και χρειάστηκε να φτάσουμε με το κλειδί στο χέρι για να το ψελλίσεις, δειλά-δειλά;

Την άποψη αυτήν την είχαμε καταθέσει εδώ και μέρες, αλλά εσείς εκεί. Με ένα κρούσμα να κλείνει το τμήμα. Και μετά να κάνουν οι μαθητές μοριακό τεστ για να ξανανοίξει! Δηλαδή να κλείνει το τμήμα επί της ουσίας κάθε φορά που υπάρχει ένα κρούσμα για τρείς μέρες!

Κατά τα άλλα κόπτονται για τη δημόσια παιδεία και εκπαίδευση και για τις ανισότητες που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Από τη μια οι…τυχεροί που δεν θα έχουν κρούσμα και από την άλλη οι άτυχοι που θα κλείνουν την τάξη κάθε τρείς ημέρες. Βάλανε τώρα και το …κερασάκι στην τούρτα ζητώντας να μην ανοίξουν τα σχολεία. Μονά – ζυγά, δικά τους, δηλαδή. Οτι και να γίνει θα έχουν να δείχνουν την κυβέρνηση, που θα φταίει και στη μια περίπτωση και στην άλλη.

Να σημειώσουμε για την ιστορία όση σημασία έχει όταν αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι άνοιξαν ήδη τα σχολεία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Λετονία και την Ιρλανδία, ενώ τη Δευτέρα ανοίγουν σε  Εσθονία, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Σουηδία, Τσεχία και Ρουμανία. Η κάθε χώρα με τα δικά της πρωτόκολλα, βεβαίως.

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι, ότι ενώ το θέμα των σχολείων είναι κυρίαρχο και απασχολεί την κοινωνία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αγνοείται εδώ και ημέρες.

Ούτε μια τοποθέτηση, δεν έχει κάνει για αυτό το φλέγον θέμα. Πιστεύαμε ότι θα εμφανιζόταν κάπου τα Θεοφάνεια, αλλά αυτός έγινε της…Αναλήψεως. Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι συμβαίνει με τον Αλέξη. Εκτός αν πρέπει να εκδώσουμε Missing alert για να τον εντοπίσουμε, εμείς και οι συντρόφοι του.

Εκτός βέβαια εάν σχεδιάζει το προεκλογικό του πρόγραμμα, μια και όπως είχε προβλέψει τον Απρίλιο θα έχουμε εκλογές. Αυτός είναι ένας λόγος που πραγματικά θα δικαιολογεί την εξαφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της…μακράς διάρκειας διακοπές του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ