H Mediterranean Gas με την ανάπτυξη του ARGO FSRU στο Βόλο έχει σαν στόχο την προσέλκυση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο, τα οποία κινούνται και ανεφοδιάζονται αποκλειστικά με LNG. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που σημειώνει ότι:
«Η χρήση του LNGσυμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα ενώ κάνει τα πλοία εντελώς αθόρυβα. O Bόλος μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο σταθμό τροφοδοσίας της Μεσογείου, μετά τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά το επιτυχές market test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGOFSRU στο Βόλο, που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβρη του 2022, σημαντικές εταιρίες εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπηρεσία LNG Bunkering και την τροφοδοσία από το ARGO FSRU.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, όπως προκύπτει από επαφές και συνεργασίες που έχει η MediterraneanGas με εταιρίες, ο ανεφοδιασμόςκρουαζιερόπλοιων όπως το Μardi Gras Cruise(1.130 feet με δεξαμενές 3.600 κ.μ. με LNG)γίνεται κάθε 14 ημέρες και για 10-12 ώρες, ενώ όλοι οι επιβάτες αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο κατά τον ανεφοδιασμό. Το κρουαζιερόπλοιο αυτό μεταφέρει από 9.000-12.000 επιβάτες, οι οποίοι θα πρέπει να αποβιβάζονταιστο Βόλο ή να μετακινούνται στη Μαγνησία κατά τη διαδικασία αυτή. Γίνεται σαφές ότι ο Βόλος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό τροφοδοσίας LNG πλοίων στη Μεσόγειο με σημαντικά πλεονεκτήματα για την τουριστική κίνηση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Η δυναμικότητα επαναεριοποίησης του ARGO θα ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, στη μέση του ΕΣMΦΑ, προσφέροντας υψηλή πίεση για τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος και ευελιξία στους χρήστες του τερματικού, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.
Το ARGO FSRU θα είναι η νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατατάσσοντας το Βόλο στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, ενώ ο Παγασητικός αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός σταθμός προσέλκυσης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.»