don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Mario-Emmanuel ασπίδα για Αθήνα, ο Μίδας Elon, 10% το ετήσιο για τράπεζες, η μεγάλη κίνηση της Visa, το ρεπορτάζ του “βουνού”, οι Ευρωσύμβουλοι και τα πακέτα της ΝΙΚΑΣ

*Άρχισαν τα όργανα: Mario Draghi- Emmanuel Macron με βαρυσήμαντη κοινή παρέμβαση (μέσω των Financial Times) πως το Σύμφωνο Σταθερότητας ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Και έπεσε στους μείον πόσους το θερμόμετρο στο Βερολίνο. Αυτά διαβάζει (στους FT) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα στην φωτό της Christine συμπληρώνει του Mario και Emmanuel. Εάν σε θέλει.

*Αλλά και η HSBC, που αναθεωρεί-επί τα βελτίω- τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το 2022-2023. Εάν σε θέλουν.

*Έπρεπε να ολοκληρωθεί η ρευστοποίηση της θέσης του Elon Musk, στην TESLA για να “γυρίσει” μ’ ένα 7% plus, το βράδυ της Τετάρτης. Και να ξανά πιάσουν τα υψηλά τους DJIA και S&P500.

*Με μεμονωμένες προσπάθειες window dressing την προ παραμονή των Χριστουγέννων, τελευταία συνεδρίαση-η χθεσινή- της εβδομάδας.

*Με ένα “σκάρτο” 10% ολοκληρώνεται το 2021 για τον τραπεζικό κλάδο. Στο ίδιο διάστημα ο ευρωπαϊκός Stoxx Banks φτάνει το 35%, μεγάλο discount για το εγχώριο banking έναντι των ευρωπαϊκών. Λόγω του υπέρβαρου των NPLs, του DTC, των ισχνών επαναλαμβανόμενων καθαρών λειτουργικών κερδών κ.λ.π, κ.λ.π. Συναπτά 14 έτη έχουν να διανείμουν έσοδα (μερίσματα) οι ελληνικές τράπεζες, γιατί να προτιμηθούν-συγκριτικά- από τις ευρωπαϊκές.

*Αυτή και εάν είναι εξέλιξη, η VISA ολοκλήρωσε την εξαγορά του συνεργάτη της Ripple, CurrencyCloud, σε μία πολύ μεγάλη συμφωνία (έναντι 700 εκατ. GBP/925 εκατ$). Σε τι αφορά στα καθ’ ημάς; Σε πρώιμο στάδιο επαφές της αμερικανικής πολυεθνικής με- κατά κάποιο τρόπο- ομοειδή ελληνική εταιρεία. Στο Foster City, California έχουν στο monitoring και ελληνικά assets. Απλά κρατήστε το, μου το εκμυστηρεύθηκε έγκυρη πηγή μου, στην εκδήλωση για τα 50χρόνια του Mont Parnes, στο “βουνό”. Το έψαξα, όπως είχα δεσμευθεί και προέκυψε το ανωτέρω.   

*Έπρεπε να πλησιάζει το “κλείσιμο βιβλίων” (2021) για 2-3 θεσμικούς επενδεδυμένους στα Πλαστικά Θράκης (με μέση τιμή κτήσης λίγο χαμηλότερα των 6 ευρώ) για να “φτάσει” το χαρτί, στα 7,10 ευρώ.

*Διαβεβαιώνουν, πως ΔΕΝ θα γίνουν αλλαγές (δλδ αυξήσεις) στα τιμολόγια των Εταιρειών Ύδρευσης, το 2022, κυρίως στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον για αυτό 2 θεσμικοί με “ευαίσθητη μύτη” αγοράζουν μεθοδικά και διακριτικά μετοχές της ΕΥΔΑΠ.

*ΕυρωΣύμβουλοι, υγιής, εξειδικευμένη και θεσσαλονικιώτικη. Μετά από 21 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης είναι μία από τις καλές-παγκοσμίως- στον σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Με γραφεία και σε Αθήνα και θυγατρικές-πλέον- σε Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Τσεχία, Κύπρο, Τουρκία και Μπαχρέϊν. Πάρις Κοκορίτσικος, Ευστάθιος Ταυρίδης, Ευάγγελος Πούλιος η επιθετική 3άδα του 7μελούς δ.σ. Στα 0,65 ευρώ η μετοχή, στα μόλις 7,23 εκατ. η αποτίμηση και αυτή μετά από “τρέξιμο” 18,18% σε διάστημα εβδομάδας.

*ΝΙΚΑΣ: 4 Χ 34.1700 μτχ πακέτα, χθες Πέμπτη. Τα 2 στα 1,23 και τα άλλα 2 στα 1,26 ευρώ. Στα υπόψη, η εισηγμένη είναι, και πάλι στην Κύρια Αγορά (από την Επιτήρηση) είχε 43,44 εκατ. πωλήσεις (στο 9μηνο) με σταθερή ενίσχυση μεριδίων αγοράς. Ειδικός ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, οδηγεί την ιστορική εταιρεία και πάλι προς τα ψηλά. Αρχές Ιανουαρίου 2017 την παρέλαβε- από το χείλος της απαξίας- ο μαιτρ και έκτοτε την οδηγεί μεθοδικά και σταθερά.  Για τα πακέτα, θα το αναλύσουμε, στην ώρα τους. Αυτά, και Καλά Χριστούγεννα. Με το καλό, από Δευτέρα…  

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask